korncu41
Kayıtlı Üye
![5vr8s7.jpg](http://i26.tinypic.com/5vr8s7.jpg)
Motorola'nın ilk Android'i: Motorola Cliq
TR: Evet en nihayetinde, Motorola'nın bizim uzun zaman boyunca Morrison olarak bellediğimiz Android tabanlı ilk akıllısı karşımıza çıktı. Bakalım ne yeniliklerle geliyormuş Motorola Cliq'in en önemli özelliği, Motorola'nın MotoBlur adını verdiği kabiliyetli eşzamanlama yeteneğini barındıracak olan ilk cihaz olacak olması. MotoBlur sayesinde kullanıcılar, Facebook, MySpace, Twitter gibi sosyal ağ sitelerinden Gmail'a, kendi kişisel e-postalarından, LastFM'e kadar akıllara gelebilecek her türlü veriyi (bu verilere tabii ki telefondaki mesajlar, rehber, ajanda, fotoğraflar vb. da dahil) eşzamanlayabilecekler. Yani anlayacağımız bir nev'i Palm'ın WebOS'una entegre Sinerji uygulaması ile karşı karşıyayız.
Teknik ve fiziksel detaylarla devam edelim:
Android 1.5 işletim sistemi
Qualcomm MSM7201A Processor, 528 MHz
256MB RAM, 512MB ROM
3 Bant WCDMA, 4 Bant GSM
HSDPA (7.2 Mbps)
3.1 inç'lik, 320 x 480 piksel çözünürlüğünde dokunmatik ekran
114 x 58 x 15.6 mm; 163gr (hopps! çok ağırmış ya)
'Son derece' kişiselleştirilebilir ev ekranı
5MP kamera
MicroSD
GPS (adım adım tarif özelliği yani şuradan dön, şuraya sap vb.)
E-Pusula, Google harita, Android HTML Web Tarayıcısı
Bluetooth, USB, Wi-Fi
Müzikçalar, 3.5mm kulaklık jakı
1420 mAh batarya
6 saate kadar konuşma, 13.5 güne kadar bekleme süresi
![2v3o6s8.jpg](http://i27.tinypic.com/2v3o6s8.jpg)
İlk etapta yıl sonuna doğru ve sadece T-Mobile üzerinden Amerika'da satışa sunulacak olan Motorola Cliq, siyah/titanyum ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği ile gelecek. Kuvvetle muhtemel önümüzdeki yılın ilk aylarında ise Avrupa başta olmak üzere dünyanın diğer pazarlarına Motorola 'Dext' ismi altında pazarlanacak.
Modelin fiyatlandırması ile ilgili dün akşam saatlerinde T-Mobile'ın sitesinde 'kontratsız 400 Dolar' şeklinde bir ibare yer almasına karşın hgaberi girmeye hazırlandığımız sırada bu ibarenin kaldırıldığına şahit olduk. Yani kısacası fiyatlandırma hakkına kesin birşey söylemek için henüz erken olsa da, beğenenlerin ceplerinden çıkarmaları gerekecek meblağ en kötü ihtimalle 400 Dolar olacak. Ki biz kontratsız satışın bundan biraz daha yüksek olacağını öngörüyoruz. Velhasıl şimdilik Motorola cephesinden gelen haberlerimiz bu kadar