AySe^^
Bayan Üye
2 avuç kadar erişte
Su
Tuz
Su
Tuz
Misket köfte:
150 gram az yagli kiyma
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tuz
Karabiber
Pul biber
Terbiyesi için:
2 su bardagi yogurt
2 yemek kasigi un
1 yumurtanin sarisi
2 yemek kasigi un
1 yumurtanin sarisi
Sosu için:
Tereyag
Kuru nane
Kuru nane
Yapilisi
Kiymayi, tuzu, karabiberi ve pulbiberi iyice yogurun. Yogurduktan sonra küçük misket köfteler yapin.
Tencerede suyu kaynatin, içine eristeyi ve tuzunu ekleyin, kaynayinca eristeleri atin. Eriste biraz kaynadiktan sonra misket köfteleri ekleyin. Diger bi tarafta yogurdu, unu ve yumurta sarisini iyice karistirin. Yogurdun kesilmemesi için, karistirdiktan sonra içine azar azar tencerede kaynayan sudan ekleyin. Bu sekilde yogurtlu karisimi ilitin, daha sonra tencereye ekleyin, ve kaynayana kadar devamli karistirin. Karistirmazsaniz yogurt kesilir. Kaynadiktan sonra altini kisin, pisirmeye birakin. Tereyagini eritip naneyi ekleyin. Çorba pistikten sonra servis kaselerine alin, üzerine naneli sostan biraz gezdirin.