Salvo
Kayıtlı Üye
İçindekiler
2/3 su bardağı ılık su
1+ 1/4 su bardağı mısır unu
1/4 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytin ezmesi
1 yemek kaşığı domates salçası
mısır yağı (kızartmak için)
tuz
Hazırlanışı
Mısır unu, un, su ve tuz karıştırılarak bir hamur elde edilir.
Hamur üç parçaya bölünür.
Bir parçaya zeytin ezmesi, diğerine domates salçası katılıp yoğurulur. Gerekirse biraz daha mısır unu eklenir.
Hamurlar film ile kaplanıp buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
Dinlenen hamurlar altı parçaya kesilip, unlu tezgahta mümkün olduğunca ince açılır.
Kızgın mısır yağında 3-4 dakika kızartılır.
Yağdan çıkan cipsler kağıt havlu üzerine alınır. Hemen sıcakken biraz daha tuz serpilir.