CimCime66
Bayan Üye
Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 2 patates
- 1 domates
- 1 biber
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 3 marul yaprağı
- 5-6 adet zeytin
Süre:25 dk - 1 Kişilik
Yapılışı
Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın. Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.
Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.
Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun
- 1 tavuk göğsü
- 2 patates
- 1 domates
- 1 biber
- 1 çorba kaşığı galeta unu
- 3 marul yaprağı
- 5-6 adet zeytin
Süre:25 dk - 1 Kişilik
Yapılışı
Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın. Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın.
Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın.
Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun