Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
20 Adet küçük domates
2 Su bardağı su
1 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı tuz
Harcı için :
1 Su bardağı pirinç
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 Adet soğan
2 Adet domates
2 Tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 Tatlı kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı kaşığı taze nane
Tuz,
yenibahar
karabiber
tarçın
HAZIRLANIŞI
Soğanları yemeklik doğrayın ve zeytinyağında
dolmalık fıstıkla birlikte pembeleştirin.
Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ilave edin.
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
Pirincin üzerini biraz geçecek kadar ılık su katın.
Yıkanmış kuş üzümünü, kabukları soyulup küçük doğranmış veya rendelenmiş domatesi ve tuzu katın.
Tencerenin kapağını kapatıp, suyunu çekene dek pişirin.
Ateşten indirince baharatları, kıyılmış taze nane veya kuru naneyi ekleyin.
Domateslerin üzerinden kapak açın ve içini temizleyin.
Hazırladığınız dolma içini domateslerin içine doldurun ve bir kaba dizin.
Tuz ve şeker ilave edin.
100 derecelik fırında 10 dakika pişirin.
AFİYET OLSUN