Milyonlarca Müslümanın korunması, kişisel istek ve amaçlardan çok daha önemlidir.

meridyen2

Kayıtlı Üye
Milyonlarca Müslümanın korunması, kişisel istek ve amaçlardan çok daha önemlidir.

ADNAN OKTAR:Kaliteli insan zor anda belli olur, iyi anda herkes kendini ortaya çıkartır. Mesela sen gidersin lokantaya garsonlar gayet hizmet ederler, zengin falansan, değil mi? Ama adam orada hesabı ödemezse yani tenzih ederim ama yaşanan örnekler olduğu için söylüyorum, biraz da komik olduğu için söylüyorum, alır adamı bulaşıkçı yapıyorlar, orada bulaşık yıkıyor. Karikatürlerde falan oluyor öyle hesabı ödemeyenler. Veyahut başka tür olaylar oluyor. Zor anda insanın güzel ahlakı belli olur. Hiçbir zaman için sevecen ortamda, karşı bir menfaat ortamında bir insanın güzel ahlakını anlamak mümkün değildir. Zora girmeden bir insanın ahlakı anlaşılmaz. Mesela münafıklar da hep zora girince ortaya çıkıyorlar. Kuran’da bunu görüyoruz. Bir saldırı anında, bir baskı anında ortaya çıkar münafıklar. Bunun dışında ortay çıkmaz. Mesela Peygamberimiz (s.a.v.)’nin yanında tam takvalar, el pençe divan duruyorlar, Peygamberimiz (s.a.v.)’nin yanında. Namaz kılıyorlar, sarık, cübbe her şey tamam ama bir mücadele, bir kararlılık gerektirdiğinde “evimiz açıkta” diyorlar bizim. “Ağabeyim, çocuklarım, kardeşlerim beni bekliyor evde” diyor. “Tamam, orada Müslümanları kurtaracağız ama benim de orada kardeşlerim, çocuklarım, onları kim kurtaracak” diyor. Halbuki onun ailesinden Müslüman aile daha önemlidir.

Yüz binler, milyonlar daha önemlidir. O küçücük kendi ailesini, halbuki zaten bir şehvettir aileyi korumak, nefse verilmiştir. Kuran’da açıklanan bir konudur bu. “Mallar, oğullar, kantar kantar altın” diyor, “salınmış atlara karşı nefis çekici kılınmıştır.” Onun için insanlar zaten burada dengeleri bozuluyor. Hatta Kuran Ayetinde, şeytandan Allah’a sığınırım, “babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, yarım kalmasından korktuğunuz ticaret, içinde oturduğunuz evler, aşiretiniz, Allah’tan, Resulü’nden ve Allah yolunda mücadeleden size daha hayırlı geliyorsa bekleyedurun” diyor Allah. Demek ki biz onları terk edip, Allah yolunda hizmet edeceğiz ama onu birinci plana alanlar kendilerini mücahit zannediyorlar. İslam’a hizmet ettiğini zannediyorlar. Öyle olmaz hizmet. Kuran bunu açıklıyor. “Ben böyle düşünüyorum” diyorsa, Kuran da öyle demiyor işte. “Ben kendime göre bir Kuran anlayışı içindeyim” diyorsa, Ahirette onu ona tarif edecekler. Yani ne olduğunu anlayacak. Hatta orada diyorlar. “Onların biz müşriklerden değildik demeleri dışında bir fitneleri olmadı” diyor. Müslümanların en büyük hatası kendi üstlerine kondurmamaları oluyor. “Ben bu değilim” diyor.Mesela münafık oluyor, “değilim” diyor veya müşrik oluyor, “değilim” diyor. Halbuki her Mümin, her Müslüman münafık olmaktan, müşrik olmaktan Allah’a sığınacak ve kendinde onu arayacak. “Acaba var mı bende?” diyecek, bakacak Kuran’a. Onun olmadığına kanaati gelinceye kadar mücadele etmesi lazım, gayret etmesi lazım. “Beni ilgilendirmiyor” diyorsa, insan ömrü zaten çok kısa. Hemen cevabını alacaklardır, daha ölürken cevabını alacaklardır. Ölme anında çünkü çok şiddetli darbelerle canı alınıyor, alınırken. Zaten hemen anlar o anda başına gelecekleri. Allah’ın intikam sahibi olduğuna inanamıyor insanlar. Her insan bir kere ölüyor. Bundan anlaşılamıyor mu bu? Yani mutlaka ölüyor.

Yani Allah’ın nasıl intikam aldığını, neler meydana getirdiğini, dünyada görmüyorlar mı? Sırf ölüm yeterli zaten, ölüm olması, başka bir şeye gerek yok, çok net. Ölümden sonraki hayata da Müslümanın en akılcı ve en samimi olarak hazırlanması gerekiyor. “Beni ilgilendirmiyor” derse, Allah da diyor; “o da beni ilgilendirmiyor” diyor Cenab-ı Allah, “onlar beni unuttular, Ben de onları unuttum” diyor. Denemek istiyorlarsa deneyecekler zaten. “Bir bakalım” diyor. Ama dünyanın en korkunç denemesidir bu yalnız söyleyeyim. Sonsuza kadar düzeltemeyeceği bir denemedir. Yani en tehlikeli, en kötü denemedir bu, Allah’ı denemek. Sonsuza kadar da kurtuluşu olmaz bunun. Bir kere dener adam. Sonsuza kadar da onu bir daha temizleyemez.
(röportaş harun yahya)

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri