Milli Yemeğimizin Salatası: Kuru Fasulye Salatası

Buğra1

Kayıtlı Üye
Kuru Fasulye yemeği zaten milli yemeğimiz bir de bunun salatasını, ağzınıza layık Malzemeler

225 gr küçük, tüm gece suda bekletilmiş kuru fasulye
2 küçük soğan
4 çay kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı sirke
2 tutam maydanoz
1 tutam keklikotu
2 tane iyice kaynatılmış, herbiri 4`e bölünmüş yumurta
8 tane siyah zeytin
tuz ve biber
Yapılışı:

Kuru fasulyelerin suyunu iyice süzdükten sonra bir tencereye alın. Tencereye fasulyelerin üzerini örtecek kadar soğuk tuzlu su ilave edin. Suyu ısıtmaya başlayın ve su kaynamaya başlayınca üzerini bir kapakla örtün ve yaklaşık 45 dakika fasulyeler yumuşamaya başlayıncaya kadar kaynatın.
Daha sonra fasulyeleri tencereden çıkarıp suyunu iyice süzün ve soğanlarla beraber servis kasesine alın. İyice karıştırın. Zeytin yağı ve sirkeyi bir başka kapta karıştırın ve fasulyelerin üzerine dökün. Maydanoz ve keklikotunu serpin. 4`e bölünmüş kaynamış yumurtalarla ve zeytinlerle süsleyip servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst