'Kartaliçe
Bayan Üye
Midye Poğaça Tarifi
nis 21, 2011 Kategori: Börek Tarifleri, Hamurişi Tarifleri
Malzemeler
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
yarım kilo süt
1 çorba kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçi için
maydanoz peynir
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
- Unun içerisine maya karıştırılır ve süt ile tuzu da eklenerek hamur yapılır.
- 1 saate yakın hamur dinlenmeye bırakılır.
- Bu sürede hamurun mayası da iyice gelmiş olur.
- Altı eşit parçaya bölünerek her bir parça 30 cm çapında açılır.
- Bu arada margarinde altı parçaya bölünür ve her parça üzerine el yardımı ile sürülür.
- Üçer üçer üst üste dizilir ve el yardımı ile biraz daha genişletilir. Sıkı şekilde rulo yapılır ve 2 cm aralıklarla kesilir.
- Kesilen her parça el ile bastırılarak açılır ve ortasına peynirli karışım konularak D şeklinde kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır.
-Afiyet olsun