Hestia
Bayan Üye
Midye pilavı
Malzemeler:
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.

Malzemeler:
- 350 Gram Amerikan Pirinci
- 200 Gram Kuru Soğan
- Yarım Litre Midye
- 50 Gram Toz Şeker
- 100 Mililitre Soya yağı
- 100 Gram Fındık
- 50 Gram Kuru Üzüm
- 1 Litre Kaynar Su
- Yeteri kadar Tuz
- Yeteri kadar Kuru Nane
- Yeteri kadar Yenibahar
- Yeteri kadar Karabiber
- Yeteri kadar Limon
Soğanları ince ince kıyın. Soya yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp suyunu süzün, soğanlarla birlikte 5 dakika kavurun. Sırasıyla kuru üzüm, fındık, tuz, şeker, nane ve yenibaharı ekleyip biraz daha kavurun. Midyeleri yıkayıp suyunu süzün. Hazırladığınız karışıma midyeleri ve sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Piştikten sonra 20 dakika dinlendirin. Servis tabağına alıp yanında limon ile sıcak servis yapın.