Midye Dolma

İnci

1907
Prenses
Midye Dolma

Malzemeler: 1-2-3-4-5 kişilik olabilir. Duruma göre değişir.

1 cup = 250 ml.'lik su bardağı

20 adet midye 7 cm.'lik büyük midye
1/3 su bardağı zeytinyağı
3 adet küçük boy ya da 1 adet büyük boy kuru soğan. (Tercihen kahverengi kabuklu olanlarından)
3/4 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/3 su bardağı
virgul.gif
ince ince doğranmış dereotu
1 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)
Ayrıca:

Zeytinyağı
1 adet limon
1.5 adet büyük kuru soğan
Tuz
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)
Tarif:

Temizlenmiş midyeleri teker teker yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde
virgul.gif
iç malzemesi hazır olana kadar bekletin.
Dolma yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları
virgul.gif
şekeri ve tuzu ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Yıkayıp
virgul.gif
süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç "cam gibi" olana kadar kavurma işlemine devam edin.
Domates salçasını ve naneyi ekleyin. Kokusu çıkana kadar
virgul.gif
2 dakika daha kavurun.
Suyu pirinçlerin üzerine dökün
virgul.gif
hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pişmesine yakın
virgul.gif
dereotunu ekleyin ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. (Dikkat!...Suyunu çabucak çeker.) Pişen pirinçleri
virgul.gif
soğuması için bir tabağa alın.
Midyeleri süzdürün ve hazırladığınız pirinçleri eşit şekilde midyelerin içine doldurun. Kabuklarını sıkıca kapatın
1.5 adet soğanın kabuklarını soyun ve halka hakla doğrayın. Tencerenin dibine dizin.
Fırın kağıdını ıslatıp
virgul.gif
elinizle buruşturun ve soğanların üzerine serin. Üstüne dip dibe
virgul.gif
hazırladığınız midyeleri dizin.
Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz serpin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerini koyun. 1 bardak sıcak suyu dökün.
Islattığınız ve buruşturduğunuz bir diğer fırın kağıdını üzerlerine serin ve ağırlık yapması için bir tabak veya dolma taşı kapatın.
Tencerenin kapağını kapatın ve su fıkırdayana kadar hızlı ateşte ve daha sonra 30 - 40 dakika yavaş ateşte
virgul.gif
pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Soğuyunca yanında limonla birlikte servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst