Midye Çorbası Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 25-30 adet midye (ayıklanmamış)
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet kuru soğan
* ½ demet maydanoz
* Tuz, karabiber

Yapılışı

Midyelerin kabuklarının üstlerini bir bıçak yardımıyla, üzerlerinde hiçbir kalıntı bulunmayacak şekilde iyice ayıklayın. Dörde bölünmüş soğan, ayıklanmış maydanoz ve kararınca tuz ile birlikte midyeleri sıcak suya atıp kaynatın. Midyeleri çıkarıp soğumaya bırakın. Bir bıçak yardımıyla açıp içlerini ayıklayın. Bu işlemi yaparken kabukların içlerindeki suları ayrı bir kapta toplayın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Midye sularını ve aynı zamanda midyeleri ilâve edip yarım saat pişirin. Midyeleri haşladığınız sudan takviye yapın, karabiber ilâve ederek tatlandırın. Çorba kâselerine bölüp üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Sıcak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst