sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Ağır ve yağlı yemekler, asitli yiyecekler yedikten sonra oluşan ekşime ve yanmalar oldukça rahatsız edici bir sorundur. Ekşime ve yanmalar ilerledikçe reflü, gastrit ve ülser gibi sorunlara dönüşebilir. Bitkisel çaylar ve besleme düzenindeki değişikliklerle ekşime ve yanmaları kontrol altına alabilirsiniz.
Midede ekşime ve yanma başladığında haşladığınız semizotunun suyunu için.
Şeker probleminiz yoksa su yerine kaynatılmış kuru üzümün suyunu için. Sabahları birer avuç kuru üzüm yemeyi ihmal etmeyin.
Yemekleriniz ve salatalarınızda zeytinyağı kullanın.Zeytinyağı mide içi zarını korur ve güçlendirir.
Salçasız pişirilen bamya yemeği mideyi rahatlatacaktır.
Maydanozun suyu çıkartılır ve suyuna limon sıkılarak kırk gün süreyle, günde üç defa, yemeklerden sonra bir çay bardağı alınır.
Kudret narını zeytinyağı içinde bekletip yanma, ekşime, gastrit ve ülserde birer kaşık içebilirsiniz.
Üvez ağacının meyvesini sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu içebilirsiniz.
Ebegümeci ve ısırgan yapraklarını kavurarak hazırlanan yemek mideyi rahatlatır.
Ayva yiyebilir, çekirdeklerini kaynatıp suyunu içebilirsiniz.
Kakuleyi kaynatıp içebilirsiniz.
Kuru soğanı közde pişirerek soğutarak, yemeklerden 1-2 saat önce yiyebilirsiniz.
Daş otunu sıcak su ile çay gibi hazırlayarak içebilir, bitkinin gövdesini yiyebilirsiniz.
Kantaron çiçeklerini zeytinyağında 1 hafta bekleterek süzebilir ve ülserden korunmak için sabahları aç karnına birer kaşık içebilirsiniz.
Midede ekşime ve yanma başladığında haşladığınız semizotunun suyunu için.
Şeker probleminiz yoksa su yerine kaynatılmış kuru üzümün suyunu için. Sabahları birer avuç kuru üzüm yemeyi ihmal etmeyin.
Yemekleriniz ve salatalarınızda zeytinyağı kullanın.Zeytinyağı mide içi zarını korur ve güçlendirir.
Salçasız pişirilen bamya yemeği mideyi rahatlatacaktır.
Maydanozun suyu çıkartılır ve suyuna limon sıkılarak kırk gün süreyle, günde üç defa, yemeklerden sonra bir çay bardağı alınır.
Kudret narını zeytinyağı içinde bekletip yanma, ekşime, gastrit ve ülserde birer kaşık içebilirsiniz.
Üvez ağacının meyvesini sıcak suda 10 dakika bekletip suyunu içebilirsiniz.
Ebegümeci ve ısırgan yapraklarını kavurarak hazırlanan yemek mideyi rahatlatır.
Ayva yiyebilir, çekirdeklerini kaynatıp suyunu içebilirsiniz.
Kakuleyi kaynatıp içebilirsiniz.
Kuru soğanı közde pişirerek soğutarak, yemeklerden 1-2 saat önce yiyebilirsiniz.
Daş otunu sıcak su ile çay gibi hazırlayarak içebilir, bitkinin gövdesini yiyebilirsiniz.
Kantaron çiçeklerini zeytinyağında 1 hafta bekleterek süzebilir ve ülserden korunmak için sabahları aç karnına birer kaşık içebilirsiniz.