Mezgitli Pilav

İnci

1907
Prenses
Mezgitli Pilav
Malzemeler
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
1 Su bardağı pirinç
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı limon suyu
1.5 Su bardağı su
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Adet defne yaprağı
2 Adet iri mezgit filetosu
2 Adet közlenmiş kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
2 Adet közlenmiş çarliston biber
Tuz, karabiber, kimyon

Hazırlanışı

Pirinci tuzlu sıcak suda 2 saat bekletip, süzün.
Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını alın.
Pirinçleri yağda 2-3 dakika kavurun.
1.5 su bardağı su, tuz, karabiber, kimyon ve 1 çay kaşığı limon suyunu ilave edin.
Pilavı pişmeye bırakın.
Bu arada 1 çay bardağı sıvıyağı ayrı bir tavada kızdırın ve defne yapraklarını atın.
Ardından mezgit filetolarını kuşbaşı doğrayıp yağda kızartıp, tavadan alın.
Aynı tavada ince doğranmış, közlenmiş kırmızı biber ve çarliston biberi atıp soteleyin.
Biberleri de tavadan alın.
Bu malzemelerin hepsini pilavın pişmesine yakın tencereye ilave edin.
Pilav pişince 10 dakika daha demlendirip, sıcak olarak servis yapın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst