Malzemeler
.
Yarım mezgit
.
2 adet domates
.
2 adet yeşilbiber
.
3 yemek kaşığı tereyağı
.
Bir buçuk su bardağı su
.
Yarım demet maydanoz
.
3 adet marul yaprağı
.
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki balık ta diğer besinler gibi taze yenirse daha güzel olur. Bunun içinde mezgit mevsiminde yenirse hem daha sağlıklı hem de daha leziz olur.
Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz. Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız.
Balığı hazırlayacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz.
Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
.
Yarım mezgit
.
2 adet domates
.
2 adet yeşilbiber
.
3 yemek kaşığı tereyağı
.
Bir buçuk su bardağı su
.
Yarım demet maydanoz
.
3 adet marul yaprağı
.
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle şunu bilmemiz gerekir ki balık ta diğer besinler gibi taze yenirse daha güzel olur. Bunun içinde mezgit mevsiminde yenirse hem daha sağlıklı hem de daha leziz olur.
Balıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz. Yıkadıktan sonra tuzlayıp dinlendiriniz. Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz. Maydanozu ince kıyınız.
Balığı hazırlayacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz. Üzerlerine parçalanmış ve tuzlanmış mezgitleri yerleştiriniz. Üzerine domates, biber ve maydanozları, balıkların tamamını kapayacak tarzda koyunuz.
Tereyağını parçalar halinde üzerlerine yerleştirip suyu ilave ediniz. Kapağını kapayıp orta ateşte 20 dakika pişiriniz. Sıcak servis yapınız.