Mezarı Ziyaret

anaToL!aFiRe

Kayıtlı Üye

Mezarı Ziyaret

Dahhak der ki: Biri Hz Peygamberce "insanların en zahidi kimdir?" diye sordu Hz Peygamber şöyle dedi:
"Kabir ve kabirdeki çürümeyi unutmayan, dünya süsünün fazlalığını terk eden, baki kalanı fani olana tercih eden, yarını günlerinden saymayan, nefsini kabir ehlinden sayan"
Hz Ali'ye "neden mezarlığa komşu oldun?" denilince cevap olarak şöyle demiştir Onların komşuların en hayırlısı, olarak gördüğümden onları doğru komşu olarak görüyorum Benim hakkımda dillerini tutar ve bana ahireti hatırlatırlar
Hatemi-i Esem dedi ki: Kim kabristandan geçip nefsi için düşünmez ve onlar için dua etmezse, hem kendi nefsine hem de onlara ihanet etmiştir
Rabi b Hayseme evin içinde bir kabir açmıştı Kalbinde katılık gördüğünde o kabre girer uzanırdı ve Allah'ın dilediği kadar durur, sonra şu ayeti okurdu:
"Rabbim! Beni dünyaya geri çevir ki terkettiğimi yerine getirip salih bir amelde bulunayım" (Mü'minun, 99-100)
Bu ayeti tekrarladıktan sonra kendi kendine şöyle derdi: Ey Rebii! Seni geri çevirdim amel et!

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri