meyhane pilavı

İnci

1907
Prenses
Meyhane Pilavı

MALZEMELER

2 bardak pilavlık bulgur

300 gr küçük kuşbaşı kuzu

75 gr margarin

1 çorba kaşığı zeytinyağı

150 gr kuru soğan

1 çorba kaşığı biber salçası

100 gr yeşil sivri biber

300 gr küp domates (1 kutu)

3,5 bardak kaynar su

½ demet maydanoz

1 çay kaşığı yenibaharr

Tuz, karabiber, pul kırmızı biber

½ çorba kaşığı toz şeker

2 adet et suyu tablet


Kuşbaşı et, ince çintilmiş soğan, biber salçası margarin zeytinyağında renk değiştirene kadar harlı ateşte kavrulur. Etler suyunu bırakıp çektikten sonra yarım bardak kaynar su ilave edilir ve yarım saat kısık ateşte pişirilir. Yarım saat sonra ateş açılır domates ilave edilir, daha sonra da içinde iki tablet etsuyu eritilmiş kaynar haldeki su katılır. Su kaynayınca içine bulgur da ilave edilir. Bir kaç dakika kaynar vaziyette tutulur ince doğranmış yeşil sivri biber konur sonra ateş kısılır ve kapağı kapalı vaziyette suyunu çekene kadar ateşte tutulur. Suyunu çekmiş bulgur pilavına kıyılmış maydanoz, tuz karabiber, yenibahar konarak iyice karıştırılır ve 20 dakika demlenmeye bırakılır.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst