Metin Erksan Bugün Uğurlanacak

Bezmi$h

Banned
765564_detay.jpg

Türk sinemasının efsane yönetmeni Metin Erksan bugün uğurlanacak

Türk sinemasının efsane yönetmeni Metin Erksan bugün 10.30’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlanacak

Böbrek yetmezliği teşhisiyle 10 gün önce kaldırıldığı Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde cumartesi akşamı hayatını kaybeden ünlü yönetmen Metin Erksan’ın anne ve babasının mezarının bulunduğu Nafi Baba Türbesi’ne defnedilmek istediği öğrenildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, Metin Erksan’ın, anne ve babasının mezarının bulunduğu Nafi Baba Türbesi’ne defnedilmek istediği öğrenildi. Ancak, Boğaziçi Üniversitesi kampusu içinde yer alan Nafi Baba Türbesi’nin mezarlığı, 1950’li yıllardan beri yeni definlere kapalı. Bu nedenle, bazı bakanlar Erksan’ın Nafi Baba Türbesi mezarlığına defni için Bakanlar Kurulu’ndan gerekli kararın çıkması için harekete geçtiler.

Ünlü yönetmen için 7 Ağustos Salı günü 10.30’da İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir tören düzenlenecek. Metin Erksan, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

TAZİYE MESAJLARI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:
"Türk Sinemasının usta yönetmenlerinden Metin Erksan'ın vefatından derin üzüntü duyuyorum. Sinemamızın gelişmesinde ve uluslararası alanda tanınmasında değerli katkıları olan, yurt dışında ve yurt içinde önemli ödüller kazanan Metin Erksan, unutulmaz filmleriyle her zaman sevgiyle ve saygıyla hatırlanacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek:
''Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran değerli yönetmen Metin Erksan'ın vefatından büyük üzüntü duydum. Sinemamıza çok değerli sanatçılar kazandıran ve bir dönem çektiği filmlerle hafızalarımızda önemli iz bırakan değerli Erksan'a Allah'tan rahmet sevenlerine ve bütün yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:
"Erksan, ''Susuz Yaz'' filmi ile 1964'te Uluslararası Berlin Film Festivali'nde kazandığı ''Altın Ayı'' ödülüyle Türk sinemasının yurt dışında da varlığını kanıtlamıştı. Ölümü bizler için çok büyük bir kayıp. Sinemamız susuz kaldı. Erksan'a rahmet, sinema dünyası ve sinema severlere başsağlığı diliyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:
"Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Metin Erksan’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sinemamızın duayen isimleri arasında yer alan değerli yönetmen, başarılı çalışmalarıyla ülkemizin gurur kaynağı olmuştur. Unutulmaz filmleriyle sinemamızın bugünlere gelmesinde büyük pay sahibi olan Metin Erksan’ın aramızdan ayrılışı, sinemaya gönül veren herkesi derinden üzmüştür. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine, sevenlerine ve tüm sinema çevrelerine başsağlığı diliyorum."

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Zihni Aldırmaz:
"Metin Erksan, 1969 yılında düzenlenen 1. Altın Koza Film Festivali'nde ''Kuyu'' filmi ile ''En İyi Yönetmen'' ödülünü almıştı. Bu nedenle Metin Erksan Altın Koza Film Festivali için de aynı bir anlam taşıyordu. Metin Erksan'ın ölümü Türk Sineması için büyük bir kayıp. Türk Sineması'nın başı sağ olsun. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum.''

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri