Methiye

HaSaNSaBBaH

Kayıtlı Üye
SevgiLinin güzeLLiği anLatılamazdı, tıpkı aşkının gönüLLere sığmadığı gibi. SevgiLinin Boyu Rahmet Bağının seLvisidir. Yaprağı ve meyvası ise esenLik ve Lezzetin ta kendisidir. Çünkü O Lütuf suyu iLe yetişmiş bir fidandır ve Letafet ona bir giysi oLmuştur. Yüzü kara züLüfLer içerisinde gündüz aydınLığı gibidir. ALLah onun aLnını bir nur Levhası eyLedi. Bu sebepLe ay ondan güzeLLik dersLeri aLırdı..

LaLe yanakLarında anber kokuLu kara beni, güya güL bahçesindeki habeşi gibidir.

Bir eLif harfini andıran burnu iLe bir noktayı andıran beni bir araya geLince güzeLLiği bir iken on oLurdu.

Yanağı cennetten bir örnektir. O yanağındaki güLLeri ise Rengâ renktir.

GüLdüğünde süreyyadan nur akıtır güzeL ağzı. sözLeri şeker ve baLdan dahi tatLıdır.

GüLücükLü dudakLarı Lütfedip bir güLüverse, dişLeri gönüL ukdeLerini çözer.

İnci dişLeri o mercan gibi parLak dudakLarı arasında Hakkın nuru gibi candan görünür.

ALLah O'nun çenesini sanki şekerden yaratmış, ki o çene onun güzeLLik bayramına süs verir.

O gümüş bedenLi diLber bir güneş gibi doğdu da ay eksikLiğini biLip ona kuL oLdu.

iki koLu iki gümüş sütun oLmuş. ÖyLe ki bir dürri yetim ( eşi bulunmayan inci) biLe ondan zekat umar.

Onun güzeLLikte yegane oLduğuna yed-i beyza'sı kafi geLir.

Onun için süs ve bezeğe gerek yok iken süs ve ziynet yinede ona meyLeder....

GüzeLLik Ona büyüLenmiş.. Güneş iLe ay ise cari ve köLesi..

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri