Metal'i Doğru mu Tanıyoruz ?

raşa

Bayan Üye
Metal'i doğru mu tanıyoruz ?
Günümüzde o kadar çok Metal düşmanı var ki, bu makaleyi yazma gereği duydum.Metal kültürünü tanımadan, onun bilincine varmadan önyargıyla Metal üzerine yanlış yorumlar yapılıyor. Bize düşen görev Metal'i doğru tanıtmak olmasına rağmen, çoğumuz sadece dinliyoruz. Ne acıdır bu. İşte bu yüzden "Özenti" diye tabir ettiğimiz insanlar mevcut etrafımızda.

Her zaman deriz, Metal'e çok özeniyorlar, tikkyler, özentiler vs vs. Bir kere kendimize baktık mı?Bir sorun kendinize: "Dinlemekten öte ne yaptınız?" Hiç ideolojisini birilerine anlattınız mı?Hatta bırakın anlatmayı, hiç ideolojisini öğrendiniz mi?Her müzik belli bir ideolojiye göre yapıldı.Ama günümüzde müzik sadece bir "hobi" ..

"Heavy Metal" in Black Sabbath tarafından çıkarıldığını hepimiz biliyoruz. (umarım) Çıkış zamanlarına bakarsak, toplumsal aksaklıklar, yanlış basmakalıp düşüncelerden arınması gibi konuları ele aldığını biliyoruz ( bknz, şarkı sözleri ) O günden bugüne kadar o kadar evrim geçirdi ki "Heavy Metal" kültürü.Trash, death,power vs vs..Hatta Black bile çıktı.Günümüzde bir sürü black özentisi insan var. Black Metal'in Satanizm için varolduğunu hepimiz biliyoruz. (inşallah) Ve black metal gündem de oldu daima.Çünkü aykırı davranışlar hep ordaydı.Canlı canlı konserde kafa kesmeler, dalak çıkarıp yemeler, grup üyelerinin varolan ideolojileri adına karınlarına şişler geçirmeleri ve buna benzer psikopatçça olaylar. Bakınız Metal kültürü nerden nerelere geldi.Tek işi sabit yanlış fikirlere isyan olan "Metal" nerelere geldi.

Kendinize sorun; ben Metal'i ne kadar tanıyorum? Ne kadar biliyorum? Sadece müziği dinliyorum ama bu bana ne kazandırır?

Artık müziği hobi olmaktan çıkarın.Millete özenme özenme diyorsunuz. Hangi biriniz adam gibi araştırdı tarihini. Millete özenti diyenler ilk başta özenti zaten, sadece farkında değiller. Bırakın bu bilinçsiz tavrı da biraz tarihini araştırın.Ne ne için yazılmış, bu ideolojiler nelerdir.

"Satanistçe kavramlar daima Metal'de olur" diyen bilinçsiz aptal insanlar bir kere bile araştırmamışlardır, araştırmazlar da.Çünkü işlerine gelmez araştırmak.Doğrular ordadır halbuki. Black Metal'de sonuna kadar haklılar. Satanizm'in oyuncağı o. Fakat bunu tüm Metale atmak, Büyük bir adama çamur atmaya benzer.

Görüyorsunuz nerden nerelere gelmişiz? Bize düşen bunu insanlara doğru aşılamak ve bu kültürü yaşatmak.Yoksa dünya yanlış düşüncelerin içinde boğulup gidecek bizi de sürükleyerek...

"

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri