..Metafizik ogreniyorum

sir.altan

Kayıtlı Üye
Metafizik Ogreniyorum.

……Okumayi ogrendigim gunlerden itibaren devamli dergi kitap velhasil buldugum her seyi okumaya calistim.Binlerce kitap okudum diyebilirim,bu kitaplarin kimileri ask ve sevgi, kimileri casusluk, kimileri egitici seyler uzerineydiler.En cok sevdiklerimde mafia ve detektiflik casusluk uzerine yazilmis kitaplardi…
……Gecenlerde ikinci el kitap satan bir kitapcida kitaplari karistirirken elime cok entresan bir kitap gecti… Metafizikden bahsediyordu, aslinda duymustum ama metafizigin ne oldugunu gercekten bilmiyordum,,, Ayak ustu bir kac sayfa okuduktan sonra kitap ilgimi cekti ve satin aldim…..Eve geldikten sonra kitabi bir solukda bitirdim, bir daha okudum ama yine bir sey anliyamadim, garip bir kitapti.,,,,Anliyamama ragmen derinlere inmeye karar verdim ve kitabi saatlerce tane tane harf harf, kelme kelime bir daha okudum…..Metafizigin anlami, hic bir kuvvet sarfetmeden bir cismi yerinden oynatmak, kimildatmak,kaldirmak, devirmekmis, bunu da sadece bakislarinizla yapiyormussunuz….Metafizigi ogrenince beyninize gelen sinyalleri ve dusunceleri durdurup o an yapmak istediginiz madde uzerinde konsentre oluyorsunuz.

…….Boylece bende metafizik ogrenmeye karar verdim, kitabin anlattigi gibi gorunmez enerji bendede varmiydi ?… Gunler haftalari haftalar aylari kovaladi,ne kadar konsentre olsamda, ne kadar calissamda icimdeki enerjiyi bir yere toplayip,hic bir seyi hareket ettiremiyordum,…Evdekiler ya sen kafanimi usutuyorsun, bu kitabi hangi deli yazmisdir diye soylenmeye basladilar…..Evet, yok olmiyacak, bu metafizik isi bana gore degil deyip vaz gecmek uzereydim…..Bizimkiyle sabah kahvaltisi yapiyorduk, iki tane buyuk porselen cay bardagi icleri cay dolu olarak masada duruyorlardi,Bizimki tost makinesinden kizarmis ekmekleri aldi tam yerine oturuyordu, o sirada butun enerjimi bir noktada toplayip bakislarimi bardagin uzerine yoneltip, yavasca basimi cevirmeye basladim,evet evet basarmistim bardak masa uzerinde yavasca kayiyordu, bizimki gordugu seye inanamadi acaba hayalmi goruyorum diye bana sordu,bakislarimi bardak uzerinden cekince bardakda oldugu yerde kaldi…. Bizimkine metafizigin ne oldugunu anlatmaya calistim ama anlamadi, masa ortusunu cekip bardagi kaydirdigimi zannetti.Bense cok sevincliydim, aylarca calismamin mukafatini simdi goruyordum….Biraz sonra cekmeceden buyuk bir corba kasigi cikarip sapini parmaklarimla tuttuktan sonra ayni sekilde bakislarimi kasigin uzerinde toplayip kasigin egilmesini isteyerek ufledim, sapi avucumun icinde olan kasik egildi,,, kendimdeki gizli kuvveti bulmustum, iste buna gercekten metafizik gucu deniliyordu…

…..Guzel bir Pazar gunuydu, plaja gittik, plaj cok kalabalik olmamasina ragmen fena degildi, bir hayli yuzdum, dinlendim yine yuzdum, gunun tadini en iyi sekilde cikariyordum, havlumun uzerine oturup, hem yaniyor, hemde ilerde yuzenleri seyrediyordum, biraz otemde orta yaslarda biraz kilolu bir kadin yuruyordu, iki parcali mayo giymisti, ust parca kirmizi beyaz ve mavi renk karisigiydi, alt kisminada bir havlu sarmisti, iste o an beni *****ca bir merak sardi, kadinin sortu ne renkdir diye meraklandim, bir an butun gucumu toplayip kadinin belindeki havluya dogru hafifce uflemeye basladim,keske uflemez olaydim ufurugun dozu kacti bir anda plaji kum firtinasi kapladi, bir iki dakika millet ne oldugunu anliyamadi, kadinin havlusu uctu.sari siyah renkli sortunu gordum, birk ac saniye sonra ortalik yine sut liman oldu….Metafizigi ogrenmistim ama control edemiyordum.

…Plajdan biraz ileriye yurununce arazi yukselir deniz seviyesinden 50 metreye kadar cikar, binalarin onunde yurume yolu vardir, kimileri yuruyus yapar kimileride bisikletle gelip gecer,kimileride kosu yapar, evimize donmeden once bende bir yuruyus yapayim diye bizimkiyle tepeye dogru yurumeye basladik, en ust noktaya cikinca burdan plaja bakmak paha bicilmez bir manzara gibidir, tepedeki bank’,a oturup surf yapanlari seyretmeye koyuldum.Biraz aciklarda on tana kadar genc surf,cu buyuk dalga bekliyorlardi.Denizde cok sakindi bu gidisle cocuklar aksama kadar dalga beklerler diye dusunurken, seytan beni yine durteledi,$u cocuklara biraz yardim edeyim diye butun enerjimi toplayip denizin kabarmasini istedim, amaniiin, uzaklardan deniz kabarmaya basladi,ben kucuk dalga olsun derken yuksekligi 5 metreyi bulan kapkara bir dalga kiyiya dogru gelmeye basladi..Koca dalgayi goren amator surf,culer boardlarinin uzerlerinde kulacliyarak kendilerini kiyiya zorlukla attilar, Koskoca bir dalga geldi,plajdaki ahali tsunami geliyor diye,feryadi figan icinde yuksek yerlere kacistilar. Zavalli surf,cu cocuklara yardim edeyim derken yine isin dozunu kacirmistim..o andan itibaren lanet olsun bir daha metafizik filan denemiyecegim diye kendime soz verdim, bizimkinin de dili tutulmus,korkmus gibiydi, supheli gozlerle ikide bir bana bakiyor ama bir sey soyliyemiyordu..

………Eh yarin is gunuydu, eve gitmemiz lazimdi pilimizi pirtimizi toplayip bagaja koyduktan sonra evin yoluna direksiyon kirdik, asagi yukari kirkbes dakika kadar araba surecektim,, Aksam trafigine ayak uydurup guzel guzel direksiyon salliyordum, yan tarafima kucuk bir japon arabasi ve icinde dort tane genc vardi, bir arkama geciyorlar, bir onume geliyorlar, trafik icinde dikkatsiz ve lakayitsizca araba kullanip digerlerini de rahatsiz ediyorlardi, hele diger areabalarda genc kizlar varsa onlarada korna calip laf atiyorlardi, bu gencler benimde sinirlerimi bozmaya basladilar…Plajdayken tamam bundan boyle metafizik gucumu kullanmiyacagim diye kendime soz vermistim, Trafik isigina yaklasmistim isik sari yandi ve birazdan kirmiziya donecekti, kucuk japon arabasindaki gencler onume gecip ani bir fren yaptilar,bende frene yuklendim isiklarda yapilmamasi gereken bir hareketti, az daha kaza yapacaktim, bir taneside cami acip hey ihtiyar bizle yaris etmek istermisin diye lubali laubali sordu, yolunuza devam edin deyip gecistirdim, ama sinirlerimde bir hayli gerilmisti, bir sonraki trafik isiklarinda yine kirmiziya yakalandik,yilisik gencler yine yanimdaydilar sadece kirkbes saniyelik zamanim vardi.kucuk arabaya bakarak butun enerjimi araba ustunde topladim,amacim arabanin onunu havaya kaldirmakti,, once arabanin onu yarim metre kadar yerden yukseldi, sonra daan diye dustu, bu sefer arabanin arkasi yukseldi ve yine daaan diye indi, gencler bir anda firlayip arabadan cikip korku icinde karsi kaldirima ciktilar ve arabayi seyretmeye basladilar,ne olup bittigini anliyamadilar, ben onlara tatli gulumsemeyle bir selam verip yoluma devam ettim…Metafizigi bir gunde tam 3 sefer kullanmistim..
……Aksam yemeginden sonra kahvemi iciyordum, bardagimi sehpanin uzerine koydum sonra konsentre olarak bardagi havalandirmak istedim ama bardak yerinden milim bile kimildamadi.. Iste aylarca ugrasip ogrendigim metafizik gucu bir anda yok olmustu, Zaten okudugum kitapta soyle diyordu, ,****Eger bir gun metafizik gucune ulasabilirseniz onu daima iyi seyler icin kullanin**** Ben ne yapmistim iyi sey yerine plajdaki kadinin mayosunun altinin ne renk oldugunu ogrenmek icin metafizigi kullaninca, meta fizikde benden uzaklasmisti…

Sir.Ako_ tarafindan yazilmistir.\
Fiction, okuyanlara tesekkurler.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri