Merkel'in önerisi Atina'yı karıştırdı

bal_böceği

€q0iSt
Prenses
Kayıtlı Üye
Merkel'in "Euroda kalmayı Yunan halkına sorun" önerisi Komşu'yu kızdırdı. Siyasi partiler "İç işlerimize karışılmasın" dedi
Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Yunan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'la yaptığı telefon görüşmesinde Yunan halkının euroda kalmayı arzu edip etmediğini konu alan bir referandum yapılması yolundaki önerisi ülkede şiddetli tepkilere yol açtı. Yunan siyasi parti liderlerinin tümü, Merkel'in Yunanistan'ın iç işlerine karışmasına hakkı olmadığına dikkat çekti. Açıklamalarda, Yunan halkının yüzde 80'inin Euro Bölgesi'nde kalmak istediğini gösteren anketlere vurgu yapıldı. Sosyalist PASOK ise, geçtiğimiz kasım ayına kadar Başbakan olan Yorgo Papandreu'nun Almanya ve Fransa'nın Yunanistan'a dayattığı sert ekonomik önlemleri halk oylamasına (referandum) sunmak istediğinde, özellikle Merkel tarafından "terbiyesizce" azarlandığını anımsattı.

'KENDİSİ REFERANDUM YAPSIN'
Aşırı sağ eğilimli Bağımsız Helenler (ANEL) partisi de benzeri bir açıklama yaparak "Merkel çok istiyorsa referandumu kendi ülkesinde yapsın" dedi. AB'nin Ekonomiden Sorumlu Komiseri Olli Rehn ise AB Komisyonu'nun Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkarılması için herhangi bir hazırlık yapmadığını açıkladı. Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schultz, ekonomik önlemlerle dolu olan tasarruf programı uygulanmazsa Yunanistan'a ayrılan 130 milyar euroluk mali yardım paketinin askıya alınacağını açıkça dile getirdi.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri