Malzemeler:
2 SU BARDAĞI MERCİMEK,
1/2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR,
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA,
1 TANE SOĞAN,
TUZ,
KARABİBER,
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ,
KIRMIZI PUL BİBER,
2 SU BARDAĞI SU
Yapılışı:
Mercimekler yıkanır 2 bardak suda haşlanır mercimekler hafif pişice içine 1 kaşık salçası konur ve 5 dakika sonra 1/2 su bardagı bulgurıda atılır tuzunu,karabiberini yeterince atınız suyunu çekenedek pişirilir sonra yağını ayrı bir tavaya koyup ısıtınız soganları soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayıp yağın içine atınız ve üzerine kırmızı pul biberide attıktan sonra pişen pilava dökünüz.pilavı ocaktan aldıktan sonra dilendirip ondan sonra salatayla turşuyla servis yapıyoruz
Not: Bu yemek gaziantep yöresine ait bir yemektir.
2 SU BARDAĞI MERCİMEK,
1/2 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR,
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA,
1 TANE SOĞAN,
TUZ,
KARABİBER,
1/2 SU BARDAĞI SIVI YAĞ,
KIRMIZI PUL BİBER,
2 SU BARDAĞI SU
Yapılışı:
Mercimekler yıkanır 2 bardak suda haşlanır mercimekler hafif pişice içine 1 kaşık salçası konur ve 5 dakika sonra 1/2 su bardagı bulgurıda atılır tuzunu,karabiberini yeterince atınız suyunu çekenedek pişirilir sonra yağını ayrı bir tavaya koyup ısıtınız soganları soyup yıkadıktan sonra halka şeklinde doğrayıp yağın içine atınız ve üzerine kırmızı pul biberide attıktan sonra pişen pilava dökünüz.pilavı ocaktan aldıktan sonra dilendirip ondan sonra salatayla turşuyla servis yapıyoruz
Not: Bu yemek gaziantep yöresine ait bir yemektir.