Menekşeli Dondurma

ashli

Bayan Üye
MENEKŞELİ DONDURMA

Malzeme :

300 gr. kokulu menekşe yaprağı,
3 bardak pudra şekeri,
200 gr. taze krema,
2 bardak su,
1 portakal,
1 adet vanilya.

Yapılışı:

1- Çürük yaprakları ayırdıktan sonra 200 gr. menekşe yaprağını bir kaba koyun.
2- Bir kap içine 2 bardak pudra şekeri, vanilya ve 2 bardak su koyup şeker eriyene kadar ateşte pişirin.
3- 200 gr. menekşeyi bir tepsiye yerleştirip üzerine kaynar şurubu dökün.
4- Bir kapakla kapatıp karışım soğuyana kadar serin bir yerde tutun.
5- Sonra süzülmüş portakal suyunu da ekleyip buzdolabında bekletin.
6- Bu arada kalan şekeri bir başka kap içinde karamela kıvamına gelene kadar pişirip kalan menekşe yapraklarını tezgaha boşaltıp düzelttikten sonra soğumaya bırakın.
7- Kremayı çırpıp buzdolabındaki karışıma yedirin.
8- Bir kaba yerleştirip birkaç saat buzlukta dondurun.
9- Dondurmayı kupalara toplar halinde servis yapıp rendelenmiş veya dövülmüş menekşeli şekerle süsleyin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst