Bugün Meclis'te 17 Aralık operasyonundan sonra görevlerinden ayrılan eski 4 bakan hakkında bir oturum düzenlendi. 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekeler TBMM genel kurulunda saat 14:00'te görüşülmeye başlandı. TBMM Tv oturumun ilk başlarında yayın yaptı fakat daha sonra yayında kopmalar meydana gelince meclis bir anda karıştı. Meclis'teki 4 bakan hakkında fezleke görüşmesinde kriz üstüne kriz patladı. Meclis oturumu açıldığı anda ilk sıkıntı Meclis TV'nin oturumu canlı yayınlamaması oldu.
Muhalefet ağır eleştiriler yaptı ve 'hodri meydan' diyerek gerekirse oturumun yarına bırakılmasını istedi.
MECLİS TV'Yİ AÇACAK YETKİM YOK
Meclis TV yayın yapmıyor diye eleştiriler alan Meral Akşener, "Benim açın Meclis TV'yi deme yetkim yok. Meclis Başkanlığına müracaat ettiniz o cevabı beğenirsiniz beğenmezsiniz benim yorum yapacak durumum yok" dedi.
Son günlerin en sıkıntılı oturumuna başkanlık eden Meral Akşener, hakimiyeti sağlamakta zaman zaman güçlük çekti. Özellikle Altan Tan'a sözünü bir türlü dinletemeyince kestirip attı ve yayına ara verdi.
DAKKA BİR GOL BİR
MHP'li milletvekilinin yaptığı konuşmada 'Kürdistan işadamları derneğini suçladığı' iddiası ile söz almak isteyen HDP milletvekili Altan Tan ısrarla kürsüye çıkmak istedi. Meral Akşener 'Zaten zor bir gün geçireceğiz' diyerek bu istemi reddetti. Tan ısrar edince Meral Akşener çileden çıktı ve şunları söyleyerek tokmağı vurdu;
-Meral Akşener : "Yapmayın zaten zor bir gün geçireceğiz. Başlangıçta dakka bir gol bir modeline geçmeyelim. Verdi cevabını. Üstüne de ekstra 1 dakika konuştu yapmayın! Ordan konuşun! Ben sizi ikiletmedim. Birleşime 15 dakika ara veriyorum"
Fezlekelere ne zaman okunacak? Eski bakanlar hakkındaki fezlekeler bugün okunacakmı? Eski bakanlar hakkındaki fezlekeler tam metni yayınlandımı? 17 Aralık operasyonundan sonra görevlerinden ayrılan 4 eski bakan hakkında fezlekeler okunacak. TBMM TV canlı izle
TBMM Tv canlı izle. Meclis Tv canlı yayın. Eski 4 bakan hakkındaki fezlekeler bugün okunacak ve Meclis Tv'den canlı olarak yayınlanacak? Meclis Tv'yi canlı izlemek için haberevet.com adresinden ayırılmayınız. TBMM Tv donmadan izle.
Bugün Ak Parti ve eski 4 bakan için büyük gün. Ak Parti bugün bütün milletvekilerini çağırdı ve eski 4 bakan hakkındaki fezlekeler hakkında görüşme yapılacak. 17 Aralık operasyonundan sonra görevlerinden ayrılmak zorunda kalan eski dört bakan hakkındaki fezlekeler bugün TBMM TV'den canlı olarak yayınlanacak.
Meclis'te 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergelerine ilişkin görüşme başladı. Meclis TV'den yayınlanmayan görüşmeler, şuan sadece internetten izlenebiliyor. Meclis'teki 4 eski bakanla ilgili görüşmeleri canlı yayınla internethaber.com üzerinden izleyebilirsiniz.
GÖRÜŞMELERE ARA VERİLDİ
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, muhalefet ile iktidar partisi arasındaki tartışmanın artması üzerine görüşmelere ara verdi.
Grup Başkanvekilleri biraraya gelerek Meclis TV'nin yayına açılması için Cemil Çiçek ile görüşmeye gittiler. Bu görüşmenin sonucu bekleniyor.
TARTIŞMA ÇIKTI
17 Aralıkta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski bakanla ilgili hazırlanan önergeler, TBMM Genel Kuruluna geldi.
CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri, görüşmelerin Meclis TVden canlı yayınlanmasını istedi.
AK Parti adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise fezlekelerin milletten kaçırıldığı iddialarının doğru olmadığını savundu.
Canikli, "Engellenmenin olduğu yönündeki iddialar doğru değildir. İnternetten herkes izleyebilir. Herkesin elinde internet var. Meclis Başkanlığı'nı suç işlemeye teşvik edemezsiniz" dedi.
MHP'DEN GÖRÜŞMELERİ YARIN YAPALIM ÖNERİSİ
Meclis TV'nin bugün mesai günü olmadığı yönünde AK Parti'li Canikli'nin açıklamaları üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Görüşmeleri yarın yapalım. Hodri meydan" çıkışında bulundu.
MHPLİ VURAL: TRT REDDETTİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''TRT'ye yazı yazdık, TRT yayın talebini reddetti'' dedi.
TBMM'de soruşturma önergelerinin görüşülmesi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi:
''TRT Meclis'in üzerinde misin? Türk Milletin hakkını kullanan TRT sansür uygulayarak bunu yayınlamayacağım diyebilmektedir. Türkiye'yi TRT mi yönetiyor? Böyle önemli bir konuda hangi yetkiyle yayın yapmıyorsun? TRT'ye hodri meydan diyorum, yüreğiniz varsa TRT Haber'de yayınlayın diyorum.''
Oktay Vural, soruşturma önergeleri konusunda da ''İnşallah soruşturma önergeleri Yüce Divan'ın yolunu açar'' ifadelerini kullandı.
184 VEKİL ŞART
TBMM'de eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki soruşturma komisyonu önergelerinin görüşülmesi için, TBMM'de 184 vekilin hazır bulunması gerekiyor.
CHP TAM KADRO KATILIYOR
CHP, Genel Kurul görüşmelerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tam kadro katılacak. CHP'nin 134 milletvekili bulunuyor. CHP, görüşmeler öncesinde MHP ile temasa geçerek, 184 sayısının bulunup bulunamayacağı konusunda nabız yokladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ordu'da mitinglerini sürdürmekte olacağından, Genel Kurul'a katılmayacak. Ancak MHP kurmayları, TBMM'de toplantı yeter sayısına ulaşmak için yetecek MHP'li vekilin bulunacağını CHP'ye bildirdi.
CHP yetkilileri, MHP'nin yanısıra, bağımsız vekillerin de katılması ile TBMM'de toplantı yeter sayısı olan 184'ün bulunacağını belirtiyorlar.
BDP'den Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da olacağından, Genel Kurul'da hazır bulunamayacak. Ancak BDP ve HDP'den de katılım olması bekleniyor.
ÜÇ ESKİ BAKAN İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK
Soruşturma önergelerinin görüşüleceği toplantıda, Egemen Bağış dışındaki üç eski bakanın da ilk kez kürsüye çıkarak konuşmaları bekleniyor.
17 Aralık soruşturmalarının başlamasının ardından, dört eski bakandan sadece AB eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM'de soruşturmalar hakkında konuşma yapmış, iddiaları reddetmişti.
AK PARTİ TEK KOMİSYON, CHP DÖRT AYRI KOMİSYON İSTİYOR
4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin hem AK Parti'nin, hem de CHP'nin önergeleri bulunuyor.
AK Parti, dört eski bakan için tek bir komisyon kurulmasını isterken, CHP dört bakan için ayrı ayrı dört soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdi.
ÖNCE AK PARTİ ÖNERGESİ
TBMM Genel Kurulu'nda önce AK Parti'nin soruşturma önergesi görüşülecek. AK Parti'nin önergesinin kabul edilmesi halinde, CHP'nin önergelerinin de ayrıca görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda tartışmalar sürüyor.
Bu konuda ilk görüş, AK Parti'nin soruşturma önergesinin kabul edilmesinin ardından CHP'nin aynı kişiler hakkındaki önergelerinin yeniden görüşülmesine gerek olmadığı yolunda. Buna karşı olarak, CHP'nin dört ayrı soruşturma komisyonu kurulmasını önermesi nedeniyle, CHP'nin önergesinin de görüşülmesi gerektiğini savunan bir görüş de var.
AK PARTİ TÜM VEKİLLERİ ÇAĞIRDI
AK Parti, "yolsuzluk oturumu" öncesinde, hukukçular ve eski bakanlarıyla bir dizi toplantı yaptı. Başbakanlıkta yapılan toplantıda konuşmacılar belirlenirken, eski bakanlar da avukatlarıyla savunmalarını hazırladılar. CHP ve AK Parti önergelerinde 10'ar dakikadan 20 dakika konuşma süresi olan bakanlar, bu sürenin uzatılmasını istedi. AK Parti, tüm milletvekillerine uyarı yazısı göndererek, "soruşturma oturumuna" tam kadro katılmaları çağrısında bulundu.
EN AZ 10 SAAT GEREKİYOR
Hesaplamaya göre, her bir önergenin görüşülüp, oylanması için en az 10 saat gerekecek. Tartışmalar nedeniyle çalışmaların, gece yarısına sarkacağı hesabı yapılıyor. Komisyon üyesi krizi AK Parti, CHP'nin her bir bakan için verdiği 4 önergeyi reddettirecek. AK Parti'nin dört bakan için verdiği önerge kabul edilecek ve tek komisyon kurulması sağlanacak.
Asıl tartışma da burada yaşanacak. Muhalefet, iktidarın tek komisyon kurma çabasını sert dille eleştiriyor. AK Parti ise soruşturma komisyonunda görev alacak muhalefet üyeleri için şimdiden "tarama" başlattı. Bu konuda daha önceden görüş belirten üyelerin içtüzük gereği üye olamayacağını ifade eden parti kurmayları, muhalefetin önereceği isimleri tek tek araştıracak.
KOMİSYON KURULACAK 4 AY SONRA BELLİ OLACAK
Kurulacak komisyon, Mayıs ayının ikinci yarısında çalışmaya başlayacak. Komisyon, TBMM'nin 1 Temmuz'da tatile girecek olması nedeniyle 4 aylık çalışma süresini tamamlayamayacak. Komisyonunun çalışmalarına cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ara vermesi ve Ekim ayında kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Komisyon çalışmalarının ardından Yüce Divan'a sevk oylaması gizli yapılacak ve 276 oy gerekecek. Bu oylamada, AK Partinin Yüce Divan'a sevk yönünde oy kullanacağı iddia ediliyor. Ancak siyasiler, bu kararın o günkü siyasi atmosfere göre verileceğini belirtiyorlar.
FEZLEKELER MUHALEFETE GÖSTERİLMEDİ
Bakanlarla ilgili soruşturma sürecinde ciddi tartışmalar yaşandı. TBMM'ye gönderilen 4 bakanla ilgili fezlekeler "gizlilik" gerekçesiyle, AK Parti ve TBMM Başkanlığı'nın ortak tavrıyla, muhalefete gösterilmedi. Meclis'in yerel seçim nedeniyle çalışmalarına ara vermesi de önergelerin biran önce görüşülmesine engel oldu. Ardından ektidar partisinin önergesi içtüzüğe aykırı olduğu için TBMM Başkanlığı tarafından iade edildi. AK Parti ikinci önerge vermek zorunda kaldı. Süreç bu nedenle iki kez kesintiye uğradı.
SADECE İNTERNETTEN CANLI YAYINLA İZLENEBİLECEK
Muhalefet yayın istedi Meclis Televizyonu ile TRT arasındaki protokol, iki yıl önce yenilenerek, Genel Kurul çalışmalarının sadece salı-çarşamba ve perşembe günleri 14.00-19.00 saatleri arasında canlı yayınlanması kararlaştırıldı. Anlaşma, 1 Ekim açılışı, 23 Nisan özel oturumu ve partilerin grup toplantılarının da canlı yayınlanmasını kapsıyor.
Bu anlaşma, muhalefet tarafından sert dille eleştirilirken, gece geç saatlere kadar süren Genel Kurul çalışmalarının vatandaştan kaçırıldığı yorumu yapıldı. Muhalefet, yolsuzluk oturumunun da özellikle pazartesi gününe konduğunu ve tartışmaların izlenmesinin engellendiğini iddia etti. Muhalefet partileri, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, görüşmelerin canlı yayınlanmasını istedi ama sonuç alamadı. 4 eski bakanla ilgili soruşturma görüşmeleri, bu nedenle sadece tbmm.gov.tr'deki internet yayınından izlenebilecek.
Muhalefet ağır eleştiriler yaptı ve 'hodri meydan' diyerek gerekirse oturumun yarına bırakılmasını istedi.
MECLİS TV'Yİ AÇACAK YETKİM YOK
Meclis TV yayın yapmıyor diye eleştiriler alan Meral Akşener, "Benim açın Meclis TV'yi deme yetkim yok. Meclis Başkanlığına müracaat ettiniz o cevabı beğenirsiniz beğenmezsiniz benim yorum yapacak durumum yok" dedi.
Son günlerin en sıkıntılı oturumuna başkanlık eden Meral Akşener, hakimiyeti sağlamakta zaman zaman güçlük çekti. Özellikle Altan Tan'a sözünü bir türlü dinletemeyince kestirip attı ve yayına ara verdi.
DAKKA BİR GOL BİR
MHP'li milletvekilinin yaptığı konuşmada 'Kürdistan işadamları derneğini suçladığı' iddiası ile söz almak isteyen HDP milletvekili Altan Tan ısrarla kürsüye çıkmak istedi. Meral Akşener 'Zaten zor bir gün geçireceğiz' diyerek bu istemi reddetti. Tan ısrar edince Meral Akşener çileden çıktı ve şunları söyleyerek tokmağı vurdu;
-Meral Akşener : "Yapmayın zaten zor bir gün geçireceğiz. Başlangıçta dakka bir gol bir modeline geçmeyelim. Verdi cevabını. Üstüne de ekstra 1 dakika konuştu yapmayın! Ordan konuşun! Ben sizi ikiletmedim. Birleşime 15 dakika ara veriyorum"
Fezlekelere ne zaman okunacak? Eski bakanlar hakkındaki fezlekeler bugün okunacakmı? Eski bakanlar hakkındaki fezlekeler tam metni yayınlandımı? 17 Aralık operasyonundan sonra görevlerinden ayrılan 4 eski bakan hakkında fezlekeler okunacak. TBMM TV canlı izle
TBMM Tv canlı izle. Meclis Tv canlı yayın. Eski 4 bakan hakkındaki fezlekeler bugün okunacak ve Meclis Tv'den canlı olarak yayınlanacak? Meclis Tv'yi canlı izlemek için haberevet.com adresinden ayırılmayınız. TBMM Tv donmadan izle.
Bugün Ak Parti ve eski 4 bakan için büyük gün. Ak Parti bugün bütün milletvekilerini çağırdı ve eski 4 bakan hakkındaki fezlekeler hakkında görüşme yapılacak. 17 Aralık operasyonundan sonra görevlerinden ayrılmak zorunda kalan eski dört bakan hakkındaki fezlekeler bugün TBMM TV'den canlı olarak yayınlanacak.
Meclis'te 4 eski bakanla ilgili soruşturma önergelerine ilişkin görüşme başladı. Meclis TV'den yayınlanmayan görüşmeler, şuan sadece internetten izlenebiliyor. Meclis'teki 4 eski bakanla ilgili görüşmeleri canlı yayınla internethaber.com üzerinden izleyebilirsiniz.
GÖRÜŞMELERE ARA VERİLDİ
TBMM Başkanvekili Meral Akşener, muhalefet ile iktidar partisi arasındaki tartışmanın artması üzerine görüşmelere ara verdi.
Grup Başkanvekilleri biraraya gelerek Meclis TV'nin yayına açılması için Cemil Çiçek ile görüşmeye gittiler. Bu görüşmenin sonucu bekleniyor.
TARTIŞMA ÇIKTI
17 Aralıkta başlatılan yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 4 eski bakanla ilgili hazırlanan önergeler, TBMM Genel Kuruluna geldi.
CHP, MHP ve BDP Grup Başkanvekilleri, görüşmelerin Meclis TVden canlı yayınlanmasını istedi.
AK Parti adına konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise fezlekelerin milletten kaçırıldığı iddialarının doğru olmadığını savundu.
Canikli, "Engellenmenin olduğu yönündeki iddialar doğru değildir. İnternetten herkes izleyebilir. Herkesin elinde internet var. Meclis Başkanlığı'nı suç işlemeye teşvik edemezsiniz" dedi.
MHP'DEN GÖRÜŞMELERİ YARIN YAPALIM ÖNERİSİ
Meclis TV'nin bugün mesai günü olmadığı yönünde AK Parti'li Canikli'nin açıklamaları üzerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Görüşmeleri yarın yapalım. Hodri meydan" çıkışında bulundu.
MHPLİ VURAL: TRT REDDETTİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''TRT'ye yazı yazdık, TRT yayın talebini reddetti'' dedi.
TBMM'de soruşturma önergelerinin görüşülmesi öncesinde basın toplantısı düzenleyen Vural, şunları söyledi:
''TRT Meclis'in üzerinde misin? Türk Milletin hakkını kullanan TRT sansür uygulayarak bunu yayınlamayacağım diyebilmektedir. Türkiye'yi TRT mi yönetiyor? Böyle önemli bir konuda hangi yetkiyle yayın yapmıyorsun? TRT'ye hodri meydan diyorum, yüreğiniz varsa TRT Haber'de yayınlayın diyorum.''
Oktay Vural, soruşturma önergeleri konusunda da ''İnşallah soruşturma önergeleri Yüce Divan'ın yolunu açar'' ifadelerini kullandı.
184 VEKİL ŞART
TBMM'de eski Bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkındaki soruşturma komisyonu önergelerinin görüşülmesi için, TBMM'de 184 vekilin hazır bulunması gerekiyor.
CHP TAM KADRO KATILIYOR
CHP, Genel Kurul görüşmelerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu dahil tam kadro katılacak. CHP'nin 134 milletvekili bulunuyor. CHP, görüşmeler öncesinde MHP ile temasa geçerek, 184 sayısının bulunup bulunamayacağı konusunda nabız yokladı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Ordu'da mitinglerini sürdürmekte olacağından, Genel Kurul'a katılmayacak. Ancak MHP kurmayları, TBMM'de toplantı yeter sayısına ulaşmak için yetecek MHP'li vekilin bulunacağını CHP'ye bildirdi.
CHP yetkilileri, MHP'nin yanısıra, bağımsız vekillerin de katılması ile TBMM'de toplantı yeter sayısı olan 184'ün bulunacağını belirtiyorlar.
BDP'den Eş Başkan Selahattin Demirtaş, Yüksekova'da olacağından, Genel Kurul'da hazır bulunamayacak. Ancak BDP ve HDP'den de katılım olması bekleniyor.
ÜÇ ESKİ BAKAN İLK KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK
Soruşturma önergelerinin görüşüleceği toplantıda, Egemen Bağış dışındaki üç eski bakanın da ilk kez kürsüye çıkarak konuşmaları bekleniyor.
17 Aralık soruşturmalarının başlamasının ardından, dört eski bakandan sadece AB eski Bakanı Egemen Bağış, TBMM'de soruşturmalar hakkında konuşma yapmış, iddiaları reddetmişti.
AK PARTİ TEK KOMİSYON, CHP DÖRT AYRI KOMİSYON İSTİYOR
4 eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin hem AK Parti'nin, hem de CHP'nin önergeleri bulunuyor.
AK Parti, dört eski bakan için tek bir komisyon kurulmasını isterken, CHP dört bakan için ayrı ayrı dört soruşturma komisyonu kurulması için önerge verdi.
ÖNCE AK PARTİ ÖNERGESİ
TBMM Genel Kurulu'nda önce AK Parti'nin soruşturma önergesi görüşülecek. AK Parti'nin önergesinin kabul edilmesi halinde, CHP'nin önergelerinin de ayrıca görüşülüp görüşülmeyeceği konusunda tartışmalar sürüyor.
Bu konuda ilk görüş, AK Parti'nin soruşturma önergesinin kabul edilmesinin ardından CHP'nin aynı kişiler hakkındaki önergelerinin yeniden görüşülmesine gerek olmadığı yolunda. Buna karşı olarak, CHP'nin dört ayrı soruşturma komisyonu kurulmasını önermesi nedeniyle, CHP'nin önergesinin de görüşülmesi gerektiğini savunan bir görüş de var.
AK PARTİ TÜM VEKİLLERİ ÇAĞIRDI
AK Parti, "yolsuzluk oturumu" öncesinde, hukukçular ve eski bakanlarıyla bir dizi toplantı yaptı. Başbakanlıkta yapılan toplantıda konuşmacılar belirlenirken, eski bakanlar da avukatlarıyla savunmalarını hazırladılar. CHP ve AK Parti önergelerinde 10'ar dakikadan 20 dakika konuşma süresi olan bakanlar, bu sürenin uzatılmasını istedi. AK Parti, tüm milletvekillerine uyarı yazısı göndererek, "soruşturma oturumuna" tam kadro katılmaları çağrısında bulundu.
EN AZ 10 SAAT GEREKİYOR
Hesaplamaya göre, her bir önergenin görüşülüp, oylanması için en az 10 saat gerekecek. Tartışmalar nedeniyle çalışmaların, gece yarısına sarkacağı hesabı yapılıyor. Komisyon üyesi krizi AK Parti, CHP'nin her bir bakan için verdiği 4 önergeyi reddettirecek. AK Parti'nin dört bakan için verdiği önerge kabul edilecek ve tek komisyon kurulması sağlanacak.
Asıl tartışma da burada yaşanacak. Muhalefet, iktidarın tek komisyon kurma çabasını sert dille eleştiriyor. AK Parti ise soruşturma komisyonunda görev alacak muhalefet üyeleri için şimdiden "tarama" başlattı. Bu konuda daha önceden görüş belirten üyelerin içtüzük gereği üye olamayacağını ifade eden parti kurmayları, muhalefetin önereceği isimleri tek tek araştıracak.
KOMİSYON KURULACAK 4 AY SONRA BELLİ OLACAK
Kurulacak komisyon, Mayıs ayının ikinci yarısında çalışmaya başlayacak. Komisyon, TBMM'nin 1 Temmuz'da tatile girecek olması nedeniyle 4 aylık çalışma süresini tamamlayamayacak. Komisyonunun çalışmalarına cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ara vermesi ve Ekim ayında kaldığı yerden devam etmesi bekleniyor. Komisyon çalışmalarının ardından Yüce Divan'a sevk oylaması gizli yapılacak ve 276 oy gerekecek. Bu oylamada, AK Partinin Yüce Divan'a sevk yönünde oy kullanacağı iddia ediliyor. Ancak siyasiler, bu kararın o günkü siyasi atmosfere göre verileceğini belirtiyorlar.
FEZLEKELER MUHALEFETE GÖSTERİLMEDİ
Bakanlarla ilgili soruşturma sürecinde ciddi tartışmalar yaşandı. TBMM'ye gönderilen 4 bakanla ilgili fezlekeler "gizlilik" gerekçesiyle, AK Parti ve TBMM Başkanlığı'nın ortak tavrıyla, muhalefete gösterilmedi. Meclis'in yerel seçim nedeniyle çalışmalarına ara vermesi de önergelerin biran önce görüşülmesine engel oldu. Ardından ektidar partisinin önergesi içtüzüğe aykırı olduğu için TBMM Başkanlığı tarafından iade edildi. AK Parti ikinci önerge vermek zorunda kaldı. Süreç bu nedenle iki kez kesintiye uğradı.
SADECE İNTERNETTEN CANLI YAYINLA İZLENEBİLECEK
Muhalefet yayın istedi Meclis Televizyonu ile TRT arasındaki protokol, iki yıl önce yenilenerek, Genel Kurul çalışmalarının sadece salı-çarşamba ve perşembe günleri 14.00-19.00 saatleri arasında canlı yayınlanması kararlaştırıldı. Anlaşma, 1 Ekim açılışı, 23 Nisan özel oturumu ve partilerin grup toplantılarının da canlı yayınlanmasını kapsıyor.
Bu anlaşma, muhalefet tarafından sert dille eleştirilirken, gece geç saatlere kadar süren Genel Kurul çalışmalarının vatandaştan kaçırıldığı yorumu yapıldı. Muhalefet, yolsuzluk oturumunun da özellikle pazartesi gününe konduğunu ve tartışmaların izlenmesinin engellendiğini iddia etti. Muhalefet partileri, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, görüşmelerin canlı yayınlanmasını istedi ama sonuç alamadı. 4 eski bakanla ilgili soruşturma görüşmeleri, bu nedenle sadece tbmm.gov.tr'deki internet yayınından izlenebilecek.