LazTurk53
Kayıtlı Üye
Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri (EĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılında kurulan İnternet TV, yayın hayatını televizyona taşıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) İnternet TV'si 17 Ekim'den itibaren MediaSa'ya ait olan Z TV bilgi kanalı üzerinden de her gün 6 saat yayın yapacak.
İnternet TV sitesinde, okulöncesi eğitimden kişisel gelişim programları, belgeseller, yabancı dil, eğitici masallar ve eğitim seminerlerine kadar pek çok konu ilgilisine ulaşıyor. Bazı dersler skeçler halinde ekrana yansıyor. Sitede görme engelliler için de özel bir format hazırlanmış. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, kısacası isteyen herkes bu bilgi kaynağından ücretsiz faydalanabiliyor. Okullara elli bin broşür dağıtarak MEB bağlantılı öğretmenlerle paylaştıklarını söyleyen EĞİTEK yetkilileri, sitenin buna rağmen yeteri kadar tanınmadığından yakınıyor.
EĞİTEK, şu an siteyi yenileme çalışmalarını sürdürüyor. 2011 yılı sonu itibarıyla bütün radyo ve televizyon ders destek materyalleri, yeni müfredata uygun hale getirilmiş haliyle http://internettv.meb.gov.tr/ adresli web sitesinde yayınlanmaya devam edecek. EĞİTEK, müfredatın sık sık değişmesi sebebiyle senaryoları yenilemede geciktiklerini ifade ediyorlar. Örneğin inkılap tarihi dersinde yapılan yenilik Talim Terbiye Kurulu'nun 'müfredat değişecek' demesi üzerine 5 yıldır bekletiliyor. Yetkililer, ilk ve ortaöğretim senaryolarının gelecek seneye kadar biteceğini söylüyorlar.
KAYNAK: Zaman Gazetesi / Rumeysa Tuncer