Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)

` nazLı ..

Bayan Üye
Maydanozlu Balık Fileto (6 Kişilik)​


maydanozlu_balik_fileto.jpg




Malzemeler
6 dilim tost ekmeği
4 adet beyaz etli balık filetosu
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber
1 kg. patates
450 gr. ıspanak
75 gr. tereyağı
1 adet soğan
Limon sosu İçin:
225 gr. tereyağı
1 limonun suyu
1 çay bardağı et suyu


Yemegin Yapilisi:
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Ispanağı kaynar suda 2 dakika haşlayıp, süzün.
Tereyağını eritin, ince kıyılmış soğanı ekleyip hafif kavurun.
Tost ekmeklerini ufaladıktan sonra soğana ekleyip karıştırın, ince kıyılmış maydanozu ekleyin, 1 dakika pişirip ocağı kapatın.
Balık filetolarını fırın tepsisine koyun, üzerlerini hazırladığınız maydanozlu karışımla kaplayın.
180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerinin kızarması için 5 dakika fırın ızgarasında tutun.
Patates püresinin üzerini ıspanakla kaplayın. Üstüne balığı yerleştirin.
Sosu için, tereyağını eritin. Limon suyu, et suyu ve tuz ekleyin. Karıştırarak ısıtın, kaynamadan ateşten alın. Sosu balığın etrafına yayın.AFIYET OLSUN...​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst