May tohumculuk'tan büyük hedef

B0LdP1L0t

Banned
Yeni bir tanıtım modeli izleyerek üreticinin karşısına 'Mehmet Amca' maskotuyla çıkan MAY Tohumculuk, önümüzdeki yıl 19 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyor.
MAY markası altında sebze, tarla, endüstri ve yem bitkileri tohumlarının araştırılması, üretimi, yurtiçi ve yurtdışı satışı konularında faaliyet gösteren MAY Tohum, çiftçinin karşısına 'Mehmet Amca' maskotuyla çıktı. 2014 yılında çiftçilerle daha iyi iletişim kurmayı hedefleyen MAY Tohum, Anadolu çiftçisinin özelliklerinden yararlanarak Mehmet Amca modeli oluşturdu. 35 ülkeye tohum ihraç eden MAY Tohum'un önümüzdeki yıl 19 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediğini belirten MAY Tohum Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hamdi Çiftçiler, "Türkiye ve uluslararası pazarlarda tohumda kalite ve ileri teknoloji kullanımı ile rekabet eden bir Türk tohum markası olmak hedefi ile çalışan firmamız, ülkemiz tarımına da çeşit geliştirme, yüksek tarım teknolojilerinin kullanımı ile katma değer sağlamaktadır. Ülkemizin önde gelen yerli yatırımcı ve ihracatçı tohum şirketlerinden biri haline gelen MAY Tohum, 30'dan fazla ülkeye MAY markası ile tohum satışı yapıyor. 160'dan fazla tescilli ürünümüzle 20 milyon dolar ihracat rakamını tutturabiliriz" diye konuştu.
MAY Tohumculuk olarak 2013 yılı itibariyle Türkiye'nin ihtiyacından daha fazla ayçiçeği tohumu ürettiklerine dikkat çeken Çiftçiler, "Ama biz bunun yüzde 25'ini yurt içinde değerlendiriyoruz. Amerika'dan sonra Türkiye ayçiçeği tohumu üretiminde ilk 3 sırada. Türkiye, Rusya ve Ukrayna gibi ekim alanlarının en büyük olduğu ülkelerin tedarikçisi olmuştur. Şu anda belirsiz gibi görünen tek engel Rusya ve Ukrayna arasındaki anlaşmazlık. Bu pazarlar dünya tarımı açısından çok kritik pazarlar. Güneydoğuda ise Suriye ve Irak'a bakıldığı zaman, bu ülkeler yine tarımın geçmişte çok iyi olduğu, ama şu anda sıkıntılı pazarlar. Ama açıldığı zaman Türkiye'de gelişen teknoloji için talepkar olacak pazarlardır" dedi.
Bu yıl tanıtımın yanı sıra Ar-Ge çalışmalarına da önem verdiklerini belirten MAY Tohum Pazarlama Direktörü Murat Ergün ise, markalaşmanın yolunun Ar-Ge yatırımlarından geçtiğini söyledi. Adana, Bursa ve Tekirdağ'da 3 Ar-Ge istasyonu kurduklarını belirten Ergün, yıllık 6 milyon lira Ar-Ge yatırımı yaptıklarını anlattı. Ar-Ge'ye yaptıkları yatırımların meyvesini almaya başladıklarını ve ihracat cirosunu yüzde 100 artırdıklarını belirten Ergün, 10 bin metrekare kapalı alana sahip Bursa Samanlı Tesisleri'ne 2010 yılında bin 500 metrekarelik bir Ar-Ge serası eklediklerini ifade etti.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst