Maskelerle Cildiniz Işıldasın!

ashli

Bayan Üye
Cildinizdeki ince çizgiler ve kırışıklıkları gidermek için yardımcı olabilecek otlar maskeler, losyonlar var. Ama onları buz kalıbı haline getirip kullanmayı denediniz mi?

İki çorba kaşığı kıyılmış hindibanın ve iki çorba kaşığı kıyılmış taze nanenin üzerine 1 su bardağı kaynar su dökün ve tenceyi kapatın 1 saat bekletin. Daha sonra buz kalıplarına bu suyu dökün. Her gün sabah ve akşam 2-3 dakika cildinizi bu buzlarla ovun.

Doğal kozmetik buz, cilt kırışıklıklarını yumuşatır. Düzenli yaparsanız ortadan kaldırır. Aynı şekilde işlem yaparak, yeşilçaydan ve ahududu meyvesinden de buz elde edebilir ve uygulayabilirsiniz.

Buhar banyosu bitkilerin etkisini çabuklaştırır..
Yüzündeki kırışıklıkları yok etmek için düzenli olarak 2 ay boyunca haftada 2 kez yapacağınız bir tarif vereceğim. Kekik, hatmi çiçeği ve şerbetçiotu kozalağından birer yemek kaşığı alarak bir kaba koyun.

Üzerine su dökün ve 15-20 dakika kaynatın, ateşten alın. Yüzünüzü yakmamaya dikkat ederek buhar banyosu yapın. Bir havluyu başınıza kapayın ve 15 dakika yüzünüzü tenceredeki buhara tutun. Ardından oda sıcaklığında bir su ile yıkayın. Daha sonra bitkisel özellikte olan katkısız besleyici bir krem sürün.

Mor menekşeden gelen parıltı..
Kurutulmuş menekşeden 2 çorba kaşığı alarak, üzerine kaynar su dökün ve kaynatın. Ateşten alın ve 5-10 dakika buharına yüzünüzü tutun. Soğuk su ile durulayın ve doğal bir besleyici krem sürün. Cildiniz parlayacaktır. Unutmayın, buhar banyosu bitkilerin yararlarını çabuklaştırır. Ancak bu banyolardan sonra süreceğiniz kremlerin veya cilt yağlarının doğal içerikli olmasına dikkat edin.

Bu maskeler cilde hayat verir..
Birer tutam kurutulmuş civanperçemini ve nergis çiçeğini ayrı ayrı demleyin, soğumalarını bekleyin. 1 yemek kaşığı buğdayı kahve değirmeninde çekin. Demlediğiniz bitki sularından birer küçük kahve fincanı alın bir kaba koyun. İçine öğüttüğünüz buğdayı katın. Bir kaç tutam da yulaf unu ekleyin. Bu karışımla çok yumuşek olmayan bir macun oluşturun. Kitle biraz soğuduğunda, yüzünüze uygulayın, 15-20 dakika bekletin. Ve ılık su ile durulayın.

Bir avuç kuru menekşe yaprakları üzerine kaynar su dökün ve yarım saat demlenmesi için bekletin. Sudan 1 fincan alın, içine bir çorba kaşığı pirinç unu ekleyin. 1 şeker kaşığı da zeytinyağı ilave edin. Macun kıvamına gelen kütleyi yüzünüze sürün. 20 dakika sonra, ılık su ile durulayın.

Çam yapraklarını doğal kozmetikte deneyin..
Kırışıklıklar için otlardan başka bir tarif: Yaz kış yapraklarını dökmeyen çam ağacından yararlanmayı denediniz mi?

Yeşil çam yapraklarından bir avuç alın. Papatya çiçeği ve huş ağacı yapraklarından da bir avuç alarak üçünü aynı kaba koyun. Hepsini taze olarak kullanacağınız bu bitkileri küçük bir cam veya ısıya dayanıklı porselen çaydanlığa koyun, içine üzerini kapatacak kadar sıcak su dökün, kapağı kapatın.. Demlenen bitkileri süzmeyin, yapraklar içinde kalsın. Bu özel karışıma 1 yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı da yoğurt ekleyin, iyice çırpın. Bir tülbente koyun. Tülbenti ikiye katlayın ve yüzünüze sererek uzanın. 20-25 dakika yüzünüze uygulayın ve sonra durulayın.

Kuru ve kırışık ciltler için maske..
Taze gül yaprakları, taze nane yaprakları, taze papatya çiçeği ve taze ısırgan yapraklarından birer tutam alın. Üzerini kapatacak kadar kaynar su dökün. Ardından 5 dakika kaynatın ve süzün. Hazırladığınız bitki suyundan 1 fincan alın. İçine 1 çorba kaşığı ılık süt dökün. Maskeniz hazırdır. Yüzünüze uygulayın, 20 dakika sonra ılık su ile durulayın. Zeytinyağı özlü besleyici bir krem sürün. Bu tarif kuru, kırışık ciltler için idealdir.

Yaşlanan cilt için nemlendirici maske..
Birer tutam kurutulmuş adaçayı yaprakları ve papatya çiçeği üzerine kaynar su dökün. Demleyip soğuttuktan sonra içinden bir kahve fincanı alın ve bir cam kaba dökün.. 1 çay kaşığı bitkisel yağı bu suyla katın ve iyice karıştırın. Bu sıvıya pamuk batırarak cildinizi silin. 10 dakika bekledikten sonra parmaklarınızla yapacağınız masajla tekrar sürün ve 20 dakika bekletin. Cildinizi ılık su ile yıkadıktan sonra besleyici doğal bir krem sürün.

Doğayı sadece görsel bir estetik araç olarak algılamayıp, yararlı olarak içinde neler barındırdığını merak edersek, o bize en kesin bilgileri verecektir. Telefonla veya mailile bu konuda gelecek sorular yanıtsız kalmayacaktır.

Herbalist Tarkan Güveloğlu

 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst