sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Facebookun başındaki isim Mark Zuckerberg, David Fincher tarafından 2010 yılında çekilen The Social Network filmini izlemenin kendisine acı verdiğini söyledi. Bunun sebebi olarak da senaryo ve hikayedeki olayların birçoğunun uydurma olmasını gösterdi.
Gişede büyük bir başarı elde eden The Social Network, Dünya çapında 225 milyon $ gibi bir gelir elde etmeyi başarmış, 40 milyon $lık bütçesiyle, yapımcılara yüklü miktarda kâr getirmişti. Aynı şekilde birçok insan arasında popüler olabilecek bir yapım olduğunu da bu şekilde kanıtlamıştı.
Fakat görünüşe göre film Mark Zuckerberg için aynı anlamı taşımıyor. Facebookun kurucusu Zuckerberg, kendisine filmle ilgili sorulan sorulara şöyle yanıt vermiş;
The Social Networkün senaryosunda benim hiç yaşamadığım bir sürü olay uydurulmuş. Aslında siz sorana kadar bu film hakkında düşünmeyi tamamen bırakmıştım. Bunu da bir nevi bilerek ve isteyerek yaptım diyebilirim. Görünüşe göre kod yazmak, ortaya bir ürün ve şirket çıkarmak film senaryosu yazmak için yeterli bir materyal değilmiş. Doğal olarak birçok ilgi çekici hikaye unsuru eklemeleri gerektiğini tahmin edebiliyorsunuzdur. Filmde ilk ofisimizin dizaynı gibi unsurlar tamamen gerçi yansıtıyordu ama hikayeye eklenenler sayesinde filmin bana acı verici bir deneyim yaşattığını rahatlıkla söyleyebilirim.
Zuckerberg ayrıca filmde kendisini canlandıran Jesse Eisenberg ile tanıştığını da belirterek filme eklenenlerin oldukça saçma ve abartı olduğunu, bu yüzden filmi ciddiye almanın gerçekten zor olacağını da sözlerine ekleyerek açıklamalarını noktaladı.
Zuckerbergin yaptığı açıklamaları aşağıdaki YouTube videosunda da bulabileceğinizi belirtelim. Fakat yalnızca İngilizce dilinde olduğunu da ekleyelim.
The Social Network hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Zuckerbergin açıklamalarına katılıyor musunuz?