Mantarlı Şehriye Pilavı

InnoCence

ÜLKÜ & UMAY
Webmaster
Prenses
2b2e36dca2b8e073eb18fd7fc595df80_M.jpg


Malzemeler:

2 su bardağı arpa şehriye

4.5 su bardağı sıcak su

300 gr kültür mantarı

2 havuç

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Karabiber


Hazırlanışı:

Mantarları nemli bir bezle silip ince doğrayın.

Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın.

Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alın ve yüksek ateşte birkaç dakika kavurun.

Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

Mantar ve havucu ekleyin.

Sıcak su ve tuz ilave edin.

Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.

Karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst