LîNKîN_PâRk
Kayıtlı Üye
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
500gr. taze mantar
1/2 demet dereotu
2 orta boy soğan
2yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz
tereyağı
su
HAZIRLANIŞI
İlk önce soğanı ince ince doğrayın ve tereyağında kavurun. Üzerine yıkanıp dilimlenmiş mantar ve bir miktar tuz ilave edip pişirin. Fıstık,üzüm ve baharatları da ekleyin. Bu arada sıcak tuzlu suda 20 dk. ıslatılmış pirinçleri nişastası gidene kadar güzelce yıkayın sonra tereyağında biraz kavurun. Üzerine su ve pişirdiğiniz mantarlı sosu ilave edip bir kere karıştırın.
Pirincin pişmesine yakın kıyılmış dereotu ilave edin. Piştikten sonra kapağının arasına kağıt havlu kapatıp 10 dakika dinlendirin.
Afiyet olsun...