Malzemeler:
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı şeker
1\2 çay kaşığı tuz
İçi için:
10-12 adet mantar
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet yumurta sarısı
tuz- karabiber
Yapılışı:
2 su bardağı una mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin ve karıştırın. (dilerseniz tuz ve şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Ilık su ve sütü de ekleyin ve yeteri kadar un ekleyin. (çok sert bir hamur olmayacak)
Hamuru 40 dakika mayalayın ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın
Mantarları ve biberleri doğrayıp karıştırın, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, malzemeyi koyup kenarlarını ve uçlarını kapatın.
Yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesi serpip tekrar fırına sürün ve kenarları kızarana kadar pişirin
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık süt
aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı instant maya
1 çay kaşığı şeker
1\2 çay kaşığı tuz
İçi için:
10-12 adet mantar
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 adet yumurta sarısı
tuz- karabiber
Yapılışı:
2 su bardağı una mayayı, şekeri ve tuzu ekleyin ve karıştırın. (dilerseniz tuz ve şeker miktarını arttırabilirsiniz)
Ilık su ve sütü de ekleyin ve yeteri kadar un ekleyin. (çok sert bir hamur olmayacak)
Hamuru 40 dakika mayalayın ve yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın
Mantarları ve biberleri doğrayıp karıştırın, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın, malzemeyi koyup kenarlarını ve uçlarını kapatın.
Yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peyniri rendesi serpip tekrar fırına sürün ve kenarları kızarana kadar pişirin