Malzemeler,
1 su bardağı pilavlık iri bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet patlıcan
7 adet kültür mantarı
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
Damak tadınıza göre yenibahar, tarçın, tuz, toz şeker
Yarım demet nane
Hazırlanışı,
Patlıcanı alaca soyup iri küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağı ve tuzla iyice ovalayıp fırın tepsisine alın.
180 dereceye ayarlanmış fırında ara ara karıştırarak pişirin.
Patlıcanlar pişince fırından alın ve üzerine biraz toz şeker serpin ve harmanlayın.
Ufak doğranmış soğanı zeytinyağıyla birlikte tavada çok kısık ateşte kavurun.
İnce doğranmış mantarları ekleyip baharatları ilave edin.
Soğanlar pişince bulguru ilave edip kavurup 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Patlıcanları da aktarıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın.
Suyunu çekince ocaktan alıp 15 dakika kapağını açmadan bekletin.
Naneyi kıyıp pilava ekleyin.
Yarım saat demlendirip servis yapın.
Afiyet Olsun