Mantarlı Börek

AfetSu

Bayan Üye
Malzemeler
Hamuru İçin:
4 su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Su
İç Harcı:
1 paket kültür mantarı
3-4 baş orta boy soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Baharat
12939266423844055_400.jpg

Tarif
Önce içini hazırlayalım.
Mantarları ince kıyıp susuz kendi saldığı suyunda kavuruyoruz.
Suyunu çekince ocaktan alıyoruz.
Soğanı çok ince kıyıyoruz.
2 yemek kaşığı sıvı yağ da kavuruyoruz.
Mantarlarıda ilave edip karıştırıyoruz.
Tuz ve arzuya görede baharat ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
Hamuruna gelince,tüm malzemeleri sırasıyla karıştırıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
Bezelerden birini alıp çok ince açıyoruz.
Açtığımız hamurun bir kenarına hazırladığımız içten 1-2 kaşık koyup yayıyoruz.
Yufkanın diğer kısımlarını bir fırça yardımıyla yağlıyoruz.
İçi koyduğumuz kısımdan başlayarak yufkayı yuvarlıyoruz.
Yuvarladağımız yufkanın her iki ucunuda simetrik olarak kendi etrafında döndürüp S şekli veriyoruz.
Diğer bezeleride açıp aynı işlemden geçiriyoruz.
Yağlanmış veya fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz.
1 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısını yufkaların üzerine sürüp 170 derece fırında pişiriyoruz.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
vozol
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst