Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
20-25 adet maydanoz sapı
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 adet yufka
500 gram iri mantar
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı tereyağı
Sos İçin:
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz
Üzerine Sürmek İçin:
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Maydanoz saplarını kaynar suda 10-15 dakika bekletip yumuşamalarını sağlayın. Sudan çıkarıp süzgece alın. Mantarları temizleyip tereyağı, tuz ve karabiber ile birlikte yüksek ateşte devamlı karıştırarak mantarlar suyunu çekene dek pişirin. Sosu hazırlamak için un ve tereyağını tencereye alıp yağ eriyene dek karıştırın. Sütü yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırın. Tuzu ekleyip koyulaşınca ocaktan alın. Rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar karıştırın. Yufkaları düz zemine serip küçük tencere kapağı ile yuvarlak parçalara bölüp hazırlayın. Sıvıyağ ve suyu bir kasede karıştırın.
Önce bir parça yuvarlak yufkayı tezgaha koyup üzerini sıvıyağ-su karışını ile hafifçe ıslatın. Sonra üzerine ikinci parça yufkayı kapatın. Pişirdiğiniz bütün mantarlardan yufkanın ortasına koyup mantarın üzerine 1 tatlı kaşığı sos ilave edin. Yufkayı bohça şeklinde katlayıp maydanoz sapı ile bağlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. Etrafına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN.