AySe^^
Bayan Üye
içindekiler
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yarım fincan sıvıyağ
- Çok küçükse 7-8 adet, büyükse 3 adet istridye mantarı
- 2 diş sarımsak
- 1 fincan sirke
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
hazırlanışı
Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın.
Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın.
Çorbayı tabaklara koyun. Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin. En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin.
- İstridye mantarlarının sapını atıp geri kalanı küçük küpler halinde doğrayın.
Et suyunu ekleyin, kaynayınca doğradığınız mantarları ekleyin ve yumuşayana kadar haşlayın. Suyu yoğunlaştığı zaman bir miktar sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.
Bir tavada tereyağını iyice kızdırın ve kırmızı biberi ekleyin, ocaktan alın.
Sarımsakları bir miktar tuzla ezin ve sirkeyle karıştırın.
Çorbayı tabaklara koyun. Üzerine kırmızı biberli yağı gezdirin. En son olarak sarmısaklı sostan arzu ettiğiniz miktarda ekleyin.