Mantar Nasıl Haşlanır - Mantarın Kararmaması İçin Ne Yapmalı

AySe^^

Bayan Üye
Malzemeler:
400 gr. Mantar
1/2 Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su

Ön Söz:
Taze mantarlar uzun süre tazeliğini koruyamazlar. Zaman içerisinde sulanarak çürürler. O nedenle, mantarları uzun süre saklamanın yolu ise, haşlayarak kendi suyu içerisinde kavonozlarda saklamaktır. Bu sayede mantarlar tat ve lezzetinden bir şey kaybetmezler. Tarifim mantarlarınızı uzun süre koruyacaktır.

Ön Hazırlık:
Mantarların kök kısmı kesilmemişse kesilecek ve iki su yıkanacak, süzülecek.

Maharetini Göster:
Tencere içerisine su, 1/2 Limon suyu, tuz katılacak, karıştırılacak. Tencerede ki su kaynadıktan sonra mantarlar tencereye ilave edilecek ve karıştırılacak. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatılacak. Saat'a bakılacak bir yere not edilecek. Ara sıra tencere karıştırılacak. 5 Dakika süre sonunda mantarlarınız hazır. Mantarlar, tencere içerisinde suyu ile beraber soğutulacak. Soğuduktan sonra uygun bir kap içerisinde, kendi suyu ile birlikte muhafaza edilecek. Sonrası malum.
'Kolay Gelsin'
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst