ashli
Bayan Üye
Mandalinalı Dondurma
Malzemeler
2 su bardağı şeker
8 mandalina
3 yumurta akı
3 bardak su
Yapılışı
Mandalinaları yıkayın ve suyunu çıkartın
Kabuklarını incecik rendeleyin.
Kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovup portakal suyunu ve suyu koyup
karıştırın.
Kaşık ile bastırarak tel süzgeçten geçirin.
Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun.
Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın
Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma
makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve
belkide farklı koruyucular ve kıvam vericiler kullanılarak
yapılmaktadır. Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz
gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından). Son yıllarda çıkan
minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar
yapılabilmektedir. Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve
kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları
yemektir. Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…
Malzemeler
2 su bardağı şeker
8 mandalina
3 yumurta akı
3 bardak su
Yapılışı
Mandalinaları yıkayın ve suyunu çıkartın
Kabuklarını incecik rendeleyin.
Kabukları şeker ve yumurta akı ile iyice ovup portakal suyunu ve suyu koyup
karıştırın.
Kaşık ile bastırarak tel süzgeçten geçirin.
Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun.
Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın
Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma
makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve
belkide farklı koruyucular ve kıvam vericiler kullanılarak
yapılmaktadır. Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz
gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından). Son yıllarda çıkan
minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar
yapılabilmektedir. Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve
kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları
yemektir. Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…