ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 250 gr. bugday unu
* 100 gr. pudra sekeri
* 50 gr. toz seker
* 3/4 lt. yogurt
* 200 gr. sut
* 200 gr cilek veya baska kirmizi meyve
* 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
* kizartmak icin ghi
Yapılışı
Un,pudra seker,kabartma tozu ve sut karistirilir. Elde edilen hamurdan bir corba kasigi sicak ghi'ye akitilir. 4-5 dak.pembelestirilir. Ghinin isisi sabit olmalidir. Atesten alinan Malpuriler suzulup sogutulur. Bir canagin icinde yogurt,pudra sekeri ve ezilmis meyveler iyice karistirilir. Malpuriler bu karisimin icine atilir. 10 dak bekletildikten sonra servis yapilir.
* 250 gr. bugday unu
* 100 gr. pudra sekeri
* 50 gr. toz seker
* 3/4 lt. yogurt
* 200 gr. sut
* 200 gr cilek veya baska kirmizi meyve
* 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
* kizartmak icin ghi
Yapılışı
Un,pudra seker,kabartma tozu ve sut karistirilir. Elde edilen hamurdan bir corba kasigi sicak ghi'ye akitilir. 4-5 dak.pembelestirilir. Ghinin isisi sabit olmalidir. Atesten alinan Malpuriler suzulup sogutulur. Bir canagin icinde yogurt,pudra sekeri ve ezilmis meyveler iyice karistirilir. Malpuriler bu karisimin icine atilir. 10 dak bekletildikten sonra servis yapilir.