Malpuri Tarifi (Hint Yemeği)

ashli

Bayan Üye
Malzemeler

* 250 gr. bugday unu
* 100 gr. pudra sekeri
* 50 gr. toz seker
* 3/4 lt. yogurt
* 200 gr. sut
* 200 gr cilek veya baska kirmizi meyve
* 1/2 tatli kasigi kabartma tozu
* kizartmak icin ghi

Yapılışı

Un,pudra seker,kabartma tozu ve sut karistirilir. Elde edilen hamurdan bir corba kasigi sicak ghi'ye akitilir. 4-5 dak.pembelestirilir. Ghinin isisi sabit olmalidir. Atesten alinan Malpuriler suzulup sogutulur. Bir canagin icinde yogurt,pudra sekeri ve ezilmis meyveler iyice karistirilir. Malpuriler bu karisimin icine atilir. 10 dak bekletildikten sonra servis yapilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst