' Kontes..
Bayan Üye
Malzemeler :
250 gr kıyma
1,5 su bince bulgur
1 soğan
karabiber
kimyon
tuz
250 gr kıyma
1,5 su bince bulgur
1 soğan
karabiber
kimyon
tuz
Haşlamak için:
tuz
su
su
Kızartmak için:
yumurta
sıvıyağ
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 250 grkıymayı alınÜzerine 15 su bardağı ince bulgur ilave edinÜzerine 1 adet soğanı rendeleyinÜzerine karabiber ,kimyon ve tuz ilave edin köfte harcını yoğurunDaha sonra köfteden yassı şekli verin
Tencereye suyu alın ve suyun içine 1 tatlı kaışığı tuz ilave edin ve suyu kaynatın
Tencereye suyu alın ve suyun içine 1 tatlı kaışığı tuz ilave edin ve suyu kaynatın
Kaynayan suyun içine köfeteleri ilave edin ve köfteleri pişirinHaşlanan köfteleri tencereden çıkartınMalatya köftelerini yumurtaya bulayınTavaya sıvıyağı alın ve yumurtaya bulanmış olan malatya köftelerini kızartınMalatya köftesini servis tabağına alın ve domates,sivri biber ile servis edin
Son düzenleme: