$owaLyé
Kayıtlı Üye
YEMEK TARIFI ( MAKLUBE)
- 1.5 kg dana kusbasi küçük dogranip kendi suyu ile pisirilir.
- Suyunu tam olarak çekince yeterince sivi yag ile 10 dakika kizartilir.
- 1-1.5 kg patates ince dogranip yenecek hale gelinceye kadar kizartilir.
- 1-1.5 kg civarinda pirinç sicak suda yarim saat kadar bekletilir. Daha sonra 3 defe durulanir.
- Et ve patatesin artan yagi ile tam olarak kavrulur.
- Uygun genis bir tencere ayarlanir.
- 1 sira sogan 1sira domates ince dogranip üst üste dizilir.
- Önce et sonra patates düzenli bir sekilde üzerine konur.
- Kavrulmus pirinç tencereye pres yapilmadan aktarilir.
- Kaynamis su pirincin seviyesine göre 0.5 cm geçecek kadar (ayni seviyede de olabilir ) doldurulur.
- Kisik ateste 30 dakika pisirilir.
- Hazirlanan bu yemek 8-10 kisiyi doyurur.
- Et ve patatesin fazlaligi ve güzel kizartilmasi nispetinde yemek tatli olur.
- Pirinç kesinlikle kavrulmalidir.
- Salata ve yogurt tepsiye dökülmekten ziyade tabaklarla sofraya konursa iyi olur.
- Yemek en az 15 dakika bekletildikten sonra tepsiye konmalidir.
- Yemek yenirken kasik pirincin derinliklerine ulasirsa yanma riski ortaya çikar buna karsilik sofrada sürekli su bulunmalidir.
- Maklube de , yemegin orta kismini yiyenin zengin olacagi söylenir.
- 1.5 kg dana kusbasi küçük dogranip kendi suyu ile pisirilir.
- Suyunu tam olarak çekince yeterince sivi yag ile 10 dakika kizartilir.
- 1-1.5 kg patates ince dogranip yenecek hale gelinceye kadar kizartilir.
- 1-1.5 kg civarinda pirinç sicak suda yarim saat kadar bekletilir. Daha sonra 3 defe durulanir.
- Et ve patatesin artan yagi ile tam olarak kavrulur.
- Uygun genis bir tencere ayarlanir.
- 1 sira sogan 1sira domates ince dogranip üst üste dizilir.
- Önce et sonra patates düzenli bir sekilde üzerine konur.
- Kavrulmus pirinç tencereye pres yapilmadan aktarilir.
- Kaynamis su pirincin seviyesine göre 0.5 cm geçecek kadar (ayni seviyede de olabilir ) doldurulur.
- Kisik ateste 30 dakika pisirilir.
- Hazirlanan bu yemek 8-10 kisiyi doyurur.
- Et ve patatesin fazlaligi ve güzel kizartilmasi nispetinde yemek tatli olur.
- Pirinç kesinlikle kavrulmalidir.
- Salata ve yogurt tepsiye dökülmekten ziyade tabaklarla sofraya konursa iyi olur.
- Yemek en az 15 dakika bekletildikten sonra tepsiye konmalidir.
- Yemek yenirken kasik pirincin derinliklerine ulasirsa yanma riski ortaya çikar buna karsilik sofrada sürekli su bulunmalidir.
- Maklube de , yemegin orta kismini yiyenin zengin olacagi söylenir.