Mahluta Çorbası
Hazırlık Süresi 15 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kaç Kişilik 6
Malzemeler
8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
40 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Yapılışı
*Mercimeği ayıklayıp yıkayın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak et suyu ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
*Tereyağının 30 gramını tencerede eritip unu ekleyin. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam elde edinceye ve unun kokusu gidene kadar kavurun. Süzgeçten geçirmiş olduğunuz mercimeği ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip sürekli çırparak 10 dakika daha pişirin.
*Kalan tereyağını tavada ısıtıp toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine sosu gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.
Hazırlık Süresi 15 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kaç Kişilik 6
Malzemeler
8 su bardağı et suyu
4 kahve fincanı yeşil mercimek
4 kahve fincanı un
40 gr tereyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Yapılışı
*Mercimeği ayıklayıp yıkayın ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak et suyu ilave ederek 5 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp süzgeçten geçirin.
*Tereyağının 30 gramını tencerede eritip unu ekleyin. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak pütürsüz bir kıvam elde edinceye ve unun kokusu gidene kadar kavurun. Süzgeçten geçirmiş olduğunuz mercimeği ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip sürekli çırparak 10 dakika daha pişirin.
*Kalan tereyağını tavada ısıtıp toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine sosu gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.