Mağaradan cephanelik çıktı

buğlem

Bayan Üye
Mağaradan cephanelik çıktı

Diyarbakır kırsalında arazi taraması yapan jandarma timleri bir mağarada PKK'nın cephaneliğini buldu. Yapılan aramada roketatarlar, Kalaşnikof'lar ve bomba düzenekleri ele geçirildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Çukurca köyü Zümrüt Mahallesi kırsalında, İlçe Jandarma Komutanlığı, Özel Harekât ve Asayiş Jandarma timlerinin yürüttüğü arazi arama ve taramasında PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, PKK'ya ait bir mağara bulan ekipler içine girdiklerinde bir cephanelikle karşılaştı. Yapılan incelemede terör örgütüne ait olan, 1 adet RPG-7 roketatar, 3 adet RPG-7 roketatar, anti tank mühimmatı, 3 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 43 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 100 metre uzunluğunda patlayıcı düzeneğinde kullanmaya hazır elektrik kablosu, 1 adet 12 voltluk akü, 5 adet büyük boy pil, 1 adet orta boy pil, 3 adet küçük boy pil, 3 adet adi kapsül, patlama düzeneğinde kullanılan 20 santimetre boyunda saniyeli fitil, 1 adet dinamit lokumu, olmak üzere çok sayıda silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen cephaneliğin herhangi bir tuzaklama ihtimaline karşılık imha edildiği belirtildi. Ayrıca PKK'ya ait olduğu bildirilen Zümrüt köyünde de tespit edilen ve giriş kısımları çalılık ve büyük kaya parçaları ile gizlenmiş 2 sığınağın da imha edildiği bildirildi.

PKK'LI 7 HACKER GÖZALTINA ALINDI
Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Hakkari ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, PKK adına hareket eden 7 hackerın gözaltına alındığı bildirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, zanlıların kamu kurumları ile ticari ve bilgilendirme amaçlı özel şahıslara ait internet sitelerine sanal saldırı düzenledikleri ve siteye propaganda içerikli logo, metin ve örgütün elebaşısının resimlerini koydukları bildirildi. Açıklamada web sitesi sahiplerinin bu şekilde maddi ve manevi zarara uğratıldığı belirtildi.

KCK'DA 35 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI
KCK operasyonunda gözaltına alınan 48 kişi önceki gün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti. Akşam saatlerinde 7 kişi savcılıktan serbest kalırken, 41 kişi tutuklanmaları için mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme sorgulaması dün sabah bitti. Birgün Gazetesi muhabiri Zeynep Kuray ile Vatan Gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus'un da aralarında bulunduğu 35 kişi tutuklandı. 6 kişi ise serbest bırakıldı.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
bypuff
Geri
Üst