Maden MÜhendİslİĞİ Hakkında

Salvo

Kayıtlı Üye
Günümüz insanına "müreffeh" bir yaşam sürdürebilmek için her halükarda yılda %40'ı yakıt hammaddelerinden oluşan 20 ton maden hammaddesini tükettirmek gerekmektedir. Bu ülkemiz ölçeğinde 1.3 milyar ton/yıl mertebesinde bir maden hammaddesi üretimine işaret etmektedir. Bu işaretin içeriği 15000 maden mühendisi olmakla beraber, ülkemizdeki birkaç bin maden mühendisinin yarısı işsiz ve küskün dolaşmaktadır.

Mevcut ve vazgeçmeyi düşünmediğimiz değer yargılarını muhafaza ederek Ulusumuzu kalkındırmanın yegane yolu, yukarıda ifade bulan maden hammaddesi miktarını üretmek ve yine yukarıda işaret edilen maden mühendisi kütlesini istihdam etmekten geçmektedir. Bununla beraber iki büyük etmen bu hedeflere ulaşılmayı engelleyici rol oynamaktadır. Bunlardan biri, madencilik sektöründe devlet mülkiyetinin aşılamaması, diğeri ise madencilerin etkili olması gereken çimento sanayisinin, kireç sanayisinin, seramik sanayisinin, tuğla sanayisinin, cam sanayisinin, alçı sanayisinin, kırmataş sanayisinin, karayolu ve baraj faaliyetlerinin ve çevre teknolojisi uygulamalarının başka disiplinler tarafından kontrol altına alınmasıdır. Özellikle ikinci husus, birinci hususun maden mühendislerini pasif hale getirmesinden kaynaklanmaktadır.

Bu şartlar içerisinde meslektaşlarımızın makul bir aşama yapması, Maden Mühendisleri Odası'nın koordinatörlüğünde Maden Mühendisliği Bölümleri arası işbirliği ile aşılabilecektir.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst