Salvo
Kayıtlı Üye
Malzemeler :
- 1 kg kabak
- 2 yemek kaşığı taze veya kuru nane
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı ceviz ince çekilmiş
- 1 su bardağı lor peyniri
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak, tuz
Yapılışı :
Kabakları yıkayın ve alacalı soyun. Rendeleyin ve bir sügece koyarak, süzülmeye bırakın. Hiç suları kalmaması için sıkın.
Kabakları 2 kaşık zeytinyağında taze veya kuru naneyle birlikte,, yaklaşık 15 dakika kavurun,, ılınmaya bırakın.
Ceviz ve lor peyniri ilave edin. İçine sarımsak karıştırılmış yoğurtla iyice karıştırın. Salatınızı kalan 2 kaşık zeytinyağı ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapabilirisiniz. suyunu bırakıp tekrar çekene kadar tuzla lezzetlendirin. Ateşten alın