Lojistik Yönetimi Nasıl Bir Bölüm?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye

Lojistik Yönetimi bölümü, iki ya da dört sene olarak okunabilen ve İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde bulunan bir bölümdür. Globalleşme, artan ticaret hacmi ve buna bağlı olarak daha da önemli hale gelen lojistik hizmetlere olan ihtiyaç, bu bölüme olan ilgiyi de arttırmıştır. Peki, Lojistik Yönetimi bölümü nasıl bir bölümdür, içeriğinde ne gibi dersler vardır ve bu bölümden mezun olanlar nerelerde çalışabilirler?

Lojistik Yönetimi bölümü öğrencileri lisans programının ilk senesinde üniversite ve fakülte için giriş dersleri alırlar. Bu dersler arasında; sosyal bilimin ilkeleri, matematiğe giriş, lojistiğin temel ilkeleri, yazılı ve sözlü iletişim, mesleki İngilizce, Türk dili ve edebiyatı, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi, mikroekonominin temelleri, makroekonominin temelleri, hukuğun temel kavramları ve işletmeye giriş gibi dersler sayılabilir. 2. yıl itibariyle bölüm derslerini almaya başlayan öğrenciler; finansal muhasebe, pazarlama, yönetim bilimi, istatistik, yönetim ve maliyet muhasebesi, pazarlama kanalları ve tedarik zinciri yönetimi, taşımacılık yönetimi ve yasal çerçeve, lojistik ve taşımacılıkta dökümantasyon ve sözleşmeler, lojistik planlama ve modelleme, işletme finansmanı, yönetim bilgi sistemleri, küresel lojistik yönetimi, satınalma ve envanter yönetimi, perakendecilik, tedarik zinciri stratejileri gibi dersler görürler.

Bu derslerin yanısıra alabilecekleri seçmeli derslerle herhangi bir taşıma moduna ya da lojistik hizmete dair daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirler. Bu dersler; denizyolu, karayolu, demiryolu ya da hava taşımacılığı ile ilgili olabileceği gibi, depo yönetimi, lojistikte elleçleme, ters lojistik, yolcu taşımacılığı, simülasyon ya da talep tahmini gibi dersler de olabilir. Öğrenciler herhangi bir alanda uzmanlaşmak isterlerse, derslerinin yanısıra katılabilecekleri çeşitli sertifika programları ile bunu yapabilirler. Son zamanlarda yürürlüğe giren bir yasa sebebiyle oldukça önemli hale gelen tehlikeli madde taşımacılığı danışmanlığı eğitimi buna bir örnektir.

Lojistik Yönetimi bölümünden mezun olan öğrenciler lojistik şirketlerinde, herhangi bir şirketin lojistik departmanında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı gibi kamu kurumlarında ya da çeşitli acentelerde çalışabilirler. İş hayatına başlamadan, henüz öğrenciyken yaz döneminde yapılacak stajlar ise öğrencileri iş hayatına hazırlayacak ve deneyimlerini arttıracaktır.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst