Liselerde Çince Okutulacak

HåRßïCoCµK

Kayıtlı Üye
Liselerde Çince okutulacak
Asya Eğitim Forumu Yıllık Konferansına katılmak için Pekin'de bulunan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkiye'de pilot uygulama olarak bazı liselerde Çince okutulacağını belirterek, bunun müfredatının hazırlandığını kaydetti.

Çelik, konferansı izleyen Türk gazetecilere verdiği demeçte, Çin'in sadece siyasi değil, ekonomik devlerden biri olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin bu ülkeyle eğitim alanında detaylı ilişkilere sahip olmadığı değerlendirmesini yaptı.

Bakan Çelik, Çin'de bir kısmı devlet bursuyla, bir kısmı kendi imkanıyla gelen 15-20 kadar Türk öğrenci bulunduğunu, Türkiye'de de çok az sayıda Çinli öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

"Çince'yi çok iyi bilen uzmanlarımız olması gerekiyor" diyen Çelik, 1000 Öğrenci Projesi çerçevesinde Çin'e de öğrenci göndermek istediklerini ve 609 kazanan öğrenci arasında Çin'i tercih eden ve akseptans alan üç öğrenci bulunduğunu anlattı.

1000 Öğrenci Projesinin 5 yıl süreceğini hatırlatan Çelik, Çin'de lisansüstü eğitim almış en az 15-20 uzmanın olmasının hem Türkiye-Çin ilişkileri açısından, hem de dünyanın yükselen bu yeni devini daha yakından tanıma açısından son derece faydalı olacağı görüşünü dile getirdi.

Dil Ögrenmek Güzel Bisey Ama Bunun Lisede Deil İlk Okuldan İtibaren Baslaması Gerekio....Lise Ögrencileri Anlasılan Devlet Bakanı Ve Yökten Bayagı Bi Cekicek

nedne japonca değilde çince bence japonlar bilimsel anlamda daha gelişmişler çin çok tklit yapıp türkiyedeki elektronik sektörü bitiriyo ondan mı bu kadar çok destekleniyo acaba??ingilizceyi çözemedik türkçeyi zor konuşuyoz almancayı fransızcayı japoncayı geçtik işimiz yok çince öğrenecez siz bize çince öğretmek yerine iki ders fazladan ingilzice yada lise sayısallarda iki ders fazla kimya fizik biyoloji uygulama dersi koysanız nasıl olur acaba bize lazım olan pozitif bilimler ülke ekonomisine yararı olmayan ülke ekonomisine zarar veren bi ülkenin dilini napalım biz

Liseliler İsiniz Zor :D Ama Sanırsam Galiba Kesin Bu Proje Yatar...Bunlar Yapılıcaksa Eger İlk Okuldan Yada Orta Okuldan İtibaren Verilmesi Lazım Ufaktan....Lisedekileri İcin Gec Olur Die Düsünüyorum

aman yaa bırakk çinceyi kim öğrenirr yaaaa sallasanaa valla son seneye kadar bırakırım dersi son sene sözlü sınavda veririm olur biter eğer öyle bişey olursa demokrasilerde çare tükenmezmiş çokta umrumda olur yaa öğretecekleri çince onun yerine fizik kimya biyoloji uygulama koysunlar yaaaa

valla yaa türkçede o kadar yozlaşma vakren admalar çince öğretecekler önce bi türkçe öğretseler daha iyi olur:D

Ya Bagzı Kısımlardakı Bölgelerde Adamlar Turkceyı Konuasamıyo !!

Cıncemı Konuscak Yazıkya Nere Gıdıyor Boyle Bu Ulke ..

Biş İşler Peşindeyız Bişiler Yaptıklarını Sanıyorlar Ama Aslında Yaptıkları Hiçbişi Yok ..

yani şu milli eğitimm adam qibi bi iş yapsa şaşıp kalıcamm yaa çince okutulcakmış sizlerinde dedii qibi ana dilimizi daa doğru düzgün konuşamayan insanlar war üstüne ingilizce çıkardılar hangimiz okulda öğrenerek süper ingilizce konuşabiliyoruz kültürümüzü taşıyan ana dilimizdir we biz türkçeyii bi kenara itip dier dillere özen gösterirsek qit qide kültürümüzde yozlaşacak...
konu için tşk.ler...

yaaa türkçeyi bilmediğimiz gibi başka bi dilde öğrenemiyoz ki o dersi koysa ne olur koymasa ne olur zaten ilgi ve merak uyandıracğaını sanmıyorum aslında orda amaç ticari ilişkilerde farklı dillr bilen eleman yetirtirmek günümüzde ülkemizde çince ve japonca bilen çok az kişi var tanıdığım ankarada bi japonca bilen abi vardı 4 yerde birden çalışıyo hemde çok yüksek mevkilerde sebebi ise japonca bilmesi ama bence okullarda okutulması çok yanlış biz edebiyat dersinin 2 dil anlatım dersinin 3 olmasını isterken adamlar ders sayılarından kısıp çince dersi koyacaklar hiç mi hiç gerek yok o zaman ders saatlerinide çoğaltmak zorundalar iyice artık ne yapacaklarını şaşırdılar şu sistem bir an önce otursada kimsenin aklında soru işaretleri olmasa artık

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri