Limonlu Pilav (iran)

İnci

1907
Prenses
2 su bardağı pirinç
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limon suyu
1 adet sarı biber
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı haspir
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı tereyağı

Tencereye yağ konur, eriyince kare kare doğranmış biberler atılır ve kısa süre kavrulur. Sonra limon kabuğu rendesi, limon suyu, hasbir, tuz ve su eklenir. Su kaynama noktasına gelince yıkanmış ve süzülmüş pirinç eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst