MALZEMELER
500 gr Sari Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardagi Seker
150 gr Tuzsuz Iç Findik
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatli Kasigi Kabartma Tozu
50 gr Nisasta (6 silme yemek kasigi)
Tuz
Kalip Için Yag ve Un
Üstü için:
100 gr Kayisi Marmeladi
1 Adet Limon
200 gr Pudra Sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyun, tuzlamadan haslayin. Süzün, ezin,
sogumaya birakin.26 cm. çapindaki kelepçeli yuvarlak
bir kalibin sadece tabanini hafif yaglayip un serpistirin.
Firini 180 C isitin. Limonlarin kabugunu ince ince ren-
deleyip sularini sikin. Findiklari un gibi olana kadar ögütün.
Sekerin yarisini findik ve limon kabugu rendesi ile güzelce
yogurun. Yavas yavas limon suyunu ilave edin. Yumurtalarin
sarilarini beyazlarindan ayirin. Kabartma tozu ve nisastayi
eleyip karistin.Patatesleri findikli malzemeye katin. Yumurta
sarilarini birer birer ekleyip mikserin hamur yogurma ucu ile
karistirin. Yumurta akini kalan seker ve bir tutam tuz ile biçakla
kesilecek kadar katilasana dek çirpin. Çirpmadan diger malze-
melere katin, nisasta karisimini da ilave edip bir spatula
yardimi ile hepsini harman edin Hamuru kelepçeli kaliba bosaltin.
Firinin alttan 2. rafinda 40-45 dakika pisirin. Kalipta birlikte ters
çevirip bir izgara üzerine koyun, kalibin içinde sogumaya birakin.
Pastanin üstü için kayisi marmeladini el blendiri ile iyice ezin.
1 yemek kasigi su ile 1-2 dakika kaynatin. Keki kaliptan çikarin.
Üstüne sicak kayisi marmeladini sürün. Limonun kabugunun
birazini ince ince kesin, kalan kabugunu ince rendeleyin. Limonu
sikin. Pudra sekerini limon kabugu rendesi, 2 yemek kasigi limon
suyu ve sivi haldeki yumurta aki ile karistirin, ben-maride hafif isitin.
Pastayi yagli kagit üzerine koyup sicak limonlu cilayi üzerine dökün.
Incecik limon seritlerini serpistirip sertlesmesi için 20 dakika
bekletin.Afiyet olsun...
500 gr Sari Patates
2 Adet Limon
1 Su Bardagi Seker
150 gr Tuzsuz Iç Findik
8 Adet Yumurta
1 Silme Tatli Kasigi Kabartma Tozu
50 gr Nisasta (6 silme yemek kasigi)
Tuz
Kalip Için Yag ve Un
Üstü için:
100 gr Kayisi Marmeladi
1 Adet Limon
200 gr Pudra Sekeri
YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri soyun, tuzlamadan haslayin. Süzün, ezin,
sogumaya birakin.26 cm. çapindaki kelepçeli yuvarlak
bir kalibin sadece tabanini hafif yaglayip un serpistirin.
Firini 180 C isitin. Limonlarin kabugunu ince ince ren-
deleyip sularini sikin. Findiklari un gibi olana kadar ögütün.
Sekerin yarisini findik ve limon kabugu rendesi ile güzelce
yogurun. Yavas yavas limon suyunu ilave edin. Yumurtalarin
sarilarini beyazlarindan ayirin. Kabartma tozu ve nisastayi
eleyip karistin.Patatesleri findikli malzemeye katin. Yumurta
sarilarini birer birer ekleyip mikserin hamur yogurma ucu ile
karistirin. Yumurta akini kalan seker ve bir tutam tuz ile biçakla
kesilecek kadar katilasana dek çirpin. Çirpmadan diger malze-
melere katin, nisasta karisimini da ilave edip bir spatula
yardimi ile hepsini harman edin Hamuru kelepçeli kaliba bosaltin.
Firinin alttan 2. rafinda 40-45 dakika pisirin. Kalipta birlikte ters
çevirip bir izgara üzerine koyun, kalibin içinde sogumaya birakin.
Pastanin üstü için kayisi marmeladini el blendiri ile iyice ezin.
1 yemek kasigi su ile 1-2 dakika kaynatin. Keki kaliptan çikarin.
Üstüne sicak kayisi marmeladini sürün. Limonun kabugunun
birazini ince ince kesin, kalan kabugunu ince rendeleyin. Limonu
sikin. Pudra sekerini limon kabugu rendesi, 2 yemek kasigi limon
suyu ve sivi haldeki yumurta aki ile karistirin, ben-maride hafif isitin.
Pastayi yagli kagit üzerine koyup sicak limonlu cilayi üzerine dökün.
Incecik limon seritlerini serpistirip sertlesmesi için 20 dakika
bekletin.Afiyet olsun...