Limonlu & Ekmek Kıtırlı Tavuk Tarifi (Fransız Yemeği)

ashli

Bayan Üye
limonlu-ve-ekmek-kitirli-tavuk-tarif-1.jpg


Açıklama & Notlar

* Poşet kullananlar; tavuk piştikten sonra kızarması için poşetten çıkarıp tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş tereyağı ile fırçalayın.
* Tereyağı, tavuğun güzel kızarmasında büyük bir etken. 10-15 dk güzelce kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin.

İçindekiler

* 1 tavuk
* 1 kuru soğan (halka halka doğranmış)
* Zeytinyağı
* Tuz
* Karabiber
* 2 limon
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 4-5 dilim bayat ekmek

Hazırlanışı

* Fırını önceden 220 derece ısıtın. Tavuğun fazla yağlarını ve içindeki fazlalıklarını temizleyip yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
* Soğanları küçük bir tavada 3 kaşık zeytinyağı ile 1-2 dakika kavurun. Tepside pişirecekseniz tepsiye soğanları yayın. Eğer fırın poşeti kullanıcaksanız torbanın içine soğanları yerleştirin.
* Tavuğun içine dilimlediğiniz limonları doldurun ve bacaklarını bağlayıp kanatlarını gövdesinin altına sıkıştırın. Tuz ve karabiberle ovun.
* Tavuğun etrafını erimiş tereyağı ile fırçalayın ve soğanların üzerine yerleştirin. Eğer torba kullandıysanız ağzını bağlayıp iğneyle bir kaç yerinden delin ve fırına verin.
* Tavuk fırında pişerken, ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın ve ekmekleri içine atıp hafif kahverengi olana kadar kızartın.
* Ekmekler kızardıktan sonra ocağı kapatın, tuz ve karabiber serpin. Ekmekleri kırmadan tavayı biraz sallayarak karıştırın.
* Tavuğu, içindeki limonları tercihen çıkartarak veya yanına koyarak bir servis tabağına yerleştirin. Yanına da kızarmış ekmekleri koyarak servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst